Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2018 » Грудень » 1 » Відбувся обласний семінар-практикум музейних працівників області
15:15

Відбувся обласний семінар-практикум музейних працівників області

Закрити баннер

Відповідно до наказу управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації № 147 від 12 листопада 2018 року, у Волинському краєзнавчому музеї 29 листопада 2018 року відбувся семінар-практикум на тему «Звірення предметів і матеріалів науково-допоміжного фонду з фондово-обліковою документацією».

З метою організаційного забезпечення вчасного та якісного проведення повного звірення предметів і матеріалів науково-допоміжного фонду з фондово-обліковою документацією музеїв області у семінарі взяли участь 24 представники з 17 музейних закладів Волинської області.

Під час роботи семінару науковими співробітниками відділу фондів та сектору методичної роботи з комунальними та громадськими музеями області були надані детальні роз’яснення методики проведення звірення предметів і матеріалів науково-допоміжного фонду з фондово-обліковою документацією; розглянуті питання щодо особливостей та вимог до оформлення пакету документів за підсумками звірення науково-допоміжного фонду з фондово-обліковою документацією; роз’яснено порядок переведення матеріалів та предметів науково-допоміжного фонду до основного фонду музею у встановленому законодавством порядку. Крім того, в. о. директора Волинського краєзнавчого музею – Анатолієм Силюком, головним хранителем музею – Наталією Пушкар, провідним науковим співробітником відділу фондів – Ольгою Корецькою та молодшим науковим співробітником сектору науково-методтчної роботи з комунальними та громадськими музеями області – Тамарою Андрейчук були надані докладні відповіді на всі запитання учасників семінару- практикуму з різних питань музейної роботи.

Цікавою та пізнавальною для учасників семінару-практикуму була презентація заступником директора з наукової роботи музею, кандидатом історичних наук Євгенією Ковальчук виставки «Півстоліття у музеї» до 90-річчя від дня народження подвижниці музейної справи волинського краю Тетяни Петрівни Андреєвої (1928-2005). Адже, Тетяна Петрівна півстоліття пропрацювала у Волинському краєзнавчому музеї, присвятивши свій трудовий шлях становленню та розбудові музейних закладів Волині.

Окрім цього, Євгенія Іванівна ознайомила музейних працівників області із виставкою «Врятована сакральна спадщина Волині», на якій представленні 60 творів сакрального мистецтва Волині XVII–XIX століть: ікони, стародруки, предмети металопластики, декоративної різьби та скульптури.

Фото Л. Максимова

Переглядів: 406 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz