Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2013 » Січень » 9 » У Колодяжненському музеї Лесі Українки відкрито персональну виставку живопису і графіки Валентини Михальської.
22:03

У Колодяжненському музеї Лесі Українки відкрито персональну виставку живопису і графіки Валентини Михальської.

Закрити баннер
Разом із святом „Різдво у Косачів”, яке відбулося 9 січня 2013 року, в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відкрилася персональна виставка Валентини Михальської „Я живу, тому що люблю” (живопис, графіка).
Художниця народилася 15 серпня 1964 року в селі Хворостів Любомльського району Волинської області у селянській родині. Зростала серед мальовничої природи озерно-лісового волинського краю, інвалід з дитинства І групи. В 1976 році через важку недугу перестала ходити, з 1985 року почала малювати. У творчому доробку художниці понад 800 робіт. Працює В.Михальська в основному з акварельними фарбами, проте багато творів виконані пастеллю, кольоровими олівцями, олійними фарбами, у техніці туш-перо. Всі різноманітні техніки художниця вміло використовує у написанні пейзажів, натюрмортів, портретів, ікон, монотипій, ілюструє книги.
З 1995 року працює вчителем образотворчого мистецтва в Хворостівській загальноосвітній школі. В 1991 році відбулася перша персональна виставка В.Михальської в м.Луцьку.
В.Михальська брала участь в III Міжнародній виставці інвалідів, що проходила в м.Любліні (Польща), а також у XXVI та XXVII міжнародних конкурсах „Премія Миру”, що відбувалися в Італії. Брала участь у міжнародних конкурсах екслібрису, присвяченому Леонардо да Вінчі і Данте Аліг’єрі в Італії.
У 2003 році Валентина Михальська репрезентувала свою творчість в унікальному альбомі графіки „Червоне і чорне”. У книзі, що вийшла у світ у луцькому видавництві „Християнське життя”, мисткиня сповна виявляє свій талант у цілому букеті графічних робіт. В цьому ж році Управлінням у справах сім’ї та молоді Волинської облдержадміністрації засновано обласну мистецьку премію імені Валентини Михальської. Її вручають молодим художникам Волині.
У 2004 році відбулася виставка художниці у Великому залі Спілки художників України. Валентина Михальська з нагоди свого 40-річчя нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Також художниця нагороджена багатьма дипломами і грамотами.  Валентина Михайлівна мала 30 персональних виставок в різних містах України: Києві, Хмельницькому, Рівному, Львові, Кривому Розі, Запоріжжі, та за кордоном, зокрема в Італії та Польщі.
Переглядів: 623 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz