Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2013 » Квітень » 23 » У Луцьку презентовано книгу-альбом „Музей волинської ікони”.
15:33

У Луцьку презентовано книгу-альбом „Музей волинської ікони”.

Закрити баннер
23 квітня 2013 року у Музеї волинської ікони відбулася презентація книги-альбому «Музей волинської ікони». Книга-альбом «Музей волинської ікони» накладом у тисячу примірників вийшла друком у грудні 2012 року на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2012 року. Видавець і виготовлювач видавничий дім «АДЕФ-Україна». Мета цього видання – ввести у науковий обіг зразки темперного і олійного іконопису, деревяної церковної різьби і скульптури високого мистецького рівня, які демонструються у експозиції і зберігаються у фондосховищах музею, доповнити недосліджені сторінки національної культури і познайомити широке коло читачів з багатою духовною спадщиною Волині.
У презентації взяли участь  голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк, митрополит Волинський і Луцький УПЦ Ніфонт, митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл, виконавчий директор  видавничого дому «Адеф-Україна» Алла Істоміна, представники закладів культури, освіти, творчої і  наукової інтелігенції м. Луцька. Вів презентацію директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк. Виступаючі зазначали роль  Музею волинської ікони у збереженні, реставрації і дослідженні сакрального мистецтва, наголошували на важливості видання книги для популяризації духовної спадщини Волині не лише в  Україні, але й за кордоном. Виконавчий директор видавничого дому «Адеф-Україна» Алла Істоміна розповіла про роботу над книгою, про особливості її дизайну.





Митрополит Волинський і Луцький УПЦ Ніфонт зробив Музею волинської ікони подарунок – факсимільне видання Луцького Євангелія.
Звертаючись із словами вдячності до працівників Музею волинської ікони, митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл вручив директору Волинського краєзнавчого музею, структурним підрозділом якого є Музей Волинської ікони, нагороду УПЦ КП – орден святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня.



У свою чергу працівники музею зробили подарунок для  Волинської православної богословської академії УПЦ КП та Волинської духовної семінарії УПЦ. Обидва духовні навчальні заклади отримали по примірнику книги-альбому «Музей волинської ікони». Книги-альбоми були передані і до бібліотек міста Луцька.



Під час презентації лунали і духовні піснеспіви у виконанні кліросного хору Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ КП Луцька «Богоспів» під керівництвом протоієрея Юрія Хлопецького.

Фото Л.Максимова
 
Переглядів: 605 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz