Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2013 » Березень » 29 » Запрошуємо на виставку, присвячену українському фольклористу, етнографу, краєзнавцю, заслуженому працівнику культури України О.Ф.Ошуркевичу.
15:02

Запрошуємо на виставку, присвячену українському фольклористу, етнографу, краєзнавцю, заслуженому працівнику культури України О.Ф.Ошуркевичу.

Закрити баннер
З 1 квітня 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї експонується фотовиставка „Дорогою життя Олекси Ошуркевича” – присвячена 80-річчю від дня народження відомого українського фольклориста, етнографа, краєзнавця, заслуженого працівника культури України О.Ф.Ошуркевича. 2 квітня о 12-й годині відбудеться презентація виставки.
Олекса Федорович Ошуркевич відійшов у вічність. Він мав ще багато творчих планів і задумів, які, нажаль, не встиг здійснити. Його плідна творча і дослідницька діяльність стала значним внеском в українську науку і культуру і вже сьогодні складає безцінний скарб української фольклористики, історичного краєзнавства та волинезнавства.
У 2011 році, сестрою Галиною Ошуркевич, було передано до Волинського краєзнавчого музею частину особистого архіву дослідника. Значну кількість серед матеріалів становлять фотознімки та негативи, на їх основі підготовлено виставку „Дорогою життя Олекси Ошуркевича”. За допомогою світлин проілюстровано різні етапи життя Олекси Федоровича. Перший блок матеріалів висвітлює родинне оточення, дитинство та шкільні роки, майбутнього дослідника, проведені у славетному волинському містечку Берестечко. У фотографіях зафіксовані миті студентських років, під час навчання у Львівському державному університеті імені Івана Франка з 1952 по 1957 рік. Численні фото зображають фольклорно-етнографічні експедиції в різні райони Волині та Полісся, під час котрих проводилось дослідження традиційно-побутової культури краю. На світлинах зображені пам’ятні місця, де жили та творили Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, якими мандрував Олекса Федорович. Значну частину свого життя він присвятив роботі у Волинському краєзнавчому музеї. З його ініціативи було створено відділ етнографії та народних промислів Волині, підготовлено концепцію та тематико-експозиційний план Музею етнографії в Луцьку. Працював Олекса Федорович й у Волинському обласному будинку народної творчості спочатку методистом, а потім завідувачем відділу фольклору та етнографії. Цікавими для відвідувачів стануть також авторські знімки О.Ошуркевича.





Олекса Федорович своєю невтомною працею назавжди вписав своє ім’я в ряд найвидатніших діячів культури волинського краю. Багата народознавча спадщина цієї одержимої та відданої своїй справі людини повинна бути відома та належно оцінена сучасниками. Отож запрошуємо усіх хто цікавиться народним фольклором, краєзнавством та етнографією відвідати виставку „Дорогою життя Олекси Ошуркевича” у Волинському краєзнавчому музеї.
Переглядів: 712 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz