Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2016 » Жовтень » 18 » Запрошуємо на міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація»
12:01

Запрошуємо на міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація»

Закрити баннер

19-20 жовтня 2016 року Волинський краєзнавчий музей проводить ХХІІІ міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація».

Волинський краєзнавчий музей на базі відділу – Музею волинської ікони – проводить ХХІІІ міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Вітчизняні та зарубіжні вчені, музейні працівники та реставратори, починаючи з 1994 р., щорічно збираються у Луцьку, щоб поділитися своїми науковими здобутками у вивченні і реставрації пам’яток сакрального мистецтва історичної Волині та України. Основним завданням конференції є узагальнення досвіду провідних науково-дослідницьких профільних організацій, музейних та освітніх установ для вирішення питань збереження, дослідження та реставрації волинського іконопису, привернення уваги науковців і громадськості до цього унікального явища в історії української мистецької спадщини.

У ХХІІІ міжнародній науковій конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» беруть участь 36 вчених, мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусії та Польщі. Серед учасників конференції – науковці Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, з Інституту українознавства імені І. Крип’якевича та Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, Харківської державної академії дизайну та мистецтв, Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, Національних заповідників «Замки Тернопілля» та «Давній Галич», Калузького обласного художнього музею (Росія), Центру досліджень білоруського культури, мови та літератури НАН Білорусі (Білорусь), Національного науково-дослідного реставраційного центру України, його Львівської та Одеської філій та інші. Доповіді та повідомлення учасників конференції опубліковані у науковому збірнику. Видання ілюстроване кольоровими світлинами, більшість яких публікується вперше. Серед матеріалів збірника – статті з дослідження іконографії творів волинського іконопису, техніко-технологічних характеристик волинських ікон та церковного різьблення, з історії церков Волині, каталоги збірок сакрального мистецтва музеїв України.

У перший день конференції у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться пленарне засідання та відкриття у Музеї волинської ікони виставки «Скарби землі Волинської. Пам’ятки сакрального мистецтва Волині XVII–XVIII ст.» з колекції Національного художнього музею України. Учасникам конференції будуть представлені: друге доповнене видання альбому «Музей волинської ікони» – видавничий дім «АДЕФ-Україна», Київ – 2016 р.; наукові збірники «Княжа доба: історія і культура / Король Данило Романович (1201–1264)» / відп. ред. [Володимир Александрович]. – Львів, 2015. – Вип. 9; «Волинський музейний вісник». – Луцьк, 2015. – Вип. 7.

У другий день конференція продовжить роботу у Музеї волинської ікони. Учасники конференції ознайомляться з пам’ятками волинського іконопису, декоративної різьби і скульптури, що поповнили експозицію музею у 2016 році. Пам’ятки були відреставровані у 2015 році реставраторами Національного науково-дослідного реставраційного центру України та його Львівської філії, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Переглядів: 586 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz