Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2020 » Березень » 2 » Виставка «Скрипторій Волині ХІІІ ст. Епоха короля Данила. Холмське Євангеліє». Графіка Олександра Дишка
12:21

Виставка «Скрипторій Волині ХІІІ ст. Епоха короля Данила. Холмське Євангеліє». Графіка Олександра Дишка

Закрити баннер

3 березня 2020 р. о 15 год. у Музеї волинської ікони відбудеться презентація творчих робіт Олександра Дишка «Скрипторій Волині ХІІІ ст. Епоха короля Данила. Холмське Євангеліє».

В ознаменування двадцятиріччя передачі Холмської Чудотворної ікони Божої Матері під опіку держави і повернення реліквії до духовного життя, музей втілює у життя культурологічний проєкт «Холмська Чудотворна ікона Божої Матері. 20 років у Музеї волинської ікони», який передбачає наукові, мистецькі, просвітницькі заходи.

У рамках проєкту презентується виставка відомого митця Олександра Дишка «Скрипторій Волині ХІІІ ст. Епоха короля Данила. Холмське Євангеліє».

Олександр Дишко народився у 1953 р. у Луцьку. 1980 р. – закінчив ЛДІПДМ (нині Львівська академія мистецтв), відділ художньої кераміки. Член НСХУ. Монументальний та станковий живописець, плакатист, графік. О. Дишко є автором художньо-науково-історичних реконструкцій Луцька, ілюстратором книг, рекламних, публіцистичних, науково-інформаційних видань на тему історії старого Луцька і Волині. Митець представляв Україну, Волинь на багатьох Всеукраїнських і зарубіжних виставках. Чимало його робіт є у музеях і приватних колекціях. Олександр Дишко працює у різних мистецьких стилях, використовуючи унікальну авторську техніку, поєднуючи малярство і графіку.

У Музеї волинської ікони твори О. Дишка демонструються у залі Холмської Чудотворної ікони Богородиці вже вдруге. Графічні твори на стендах «Посвячення Данила короля в лицарі», «Дві столиці – Володимир, Холм», «Вівтар слави Лодомирії» розкривають події славної історії Галицько-Волинського князівства ХІІІ ст., образи знакових історичних постатей, духовної святині українського народу – Холмської Чудотворної ікони Богородиці та створення Холмського Євангелія ХІІІ ст., факсимільне видання якого вийшло друком у 2015 р. (ілюстратор – Олександр Дишко). Оригінальними у виконанні, наповнені символічними образами постають живописні роботи художника серії «Час» – «Листопад», «До моря», «Аркуші в просторі».

Полотна майстра, виконані на високому професійному рівні, своєрідною і надзвичайно вишуканою авторською технікою, пробуджують у людей почуття гордості за свій край, героїв, захисників з давніх часів і до сьогодення. Проникаючи у душу кожного, вони просто заставляють надовго зупинитися і задуматися над сутністю буття, своєю місією на землі.

Переглядів: 288 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz