Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2013 » Березень » 19 » Виставка робіт Леоніда Неймарка (ВІДЕО).
21:13

Виставка робіт Леоніда Неймарка (ВІДЕО).

Закрити баннер
   19 березня 2013 року, до 85-річчя від дня народження Леоніда Едуардовича Неймарка (1928-1994), у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки „Графіка, акварельний живопис” (з фондів Волинського краєзнавчого музею, архіву родини художника та приватних збірок).



   На виставці вперше представлено творчий доробок: живописні та акварельні роботи, графіку та матеріали з особистого архіву художника.
   До створення виставки долучилася родина художника – дружина Тетяна Петрівна Неймарк, племінник Едуард Неймарк, колеги по роботі та друзі: заслужений журналіст України Олександр Нагорний, спеціальний кореспондент газети „Волинь-нова” Роман Флішаровський, заслужений журналіст України Анастасія Філатенко та родина, нині покійного, заслуженого журналіста України Богдана Берекети. Вони надали для експонування роботи Леоніда Неймарка.
   Леонід Неймарк народився 1928 року в м.Новограді-Волинському. З дитинства мав потяг до малювання, відвідував студію образотворчого мистецтва. Потім були роки навчання на курсах малюнка та живопису при Всесоюзному будинку народної творчості, звідки він виніс повагу до класики. З 1959 року Леонід Неймарк працює в майстернях Волинського обласного кооперативного Товариства художників, далі – на посаді художника-ретушера в редакції обласної газети „Радянська Волинь”. Чи не кожен номер газети періоду його роботи у ній був ілюстрований малюнками, які стали справжнім літописом Волині. Помер Леонід Едуардович Неймарк у 1994 році.
   Експозиція виставки містить твори графіки (начерки олівцем, малюнки пером, лінорити, офорти), яка складає найбільший розділ спадщини Леоніда Неймарка, акварельні та живописні роботи.
   Виставка, на якій представлені роботи Леоніда Неймарка, дає можливість відкрити творчий світ художника. Дивлячись на пейзажі, де зображено волинські краєвиди, озеро Світязь, Карпати, Крим, Львів, міські пейзажі, портрети волинян – його сучасників, нам відкривається багатогранний, перейнятий духом часу, світ зацікавлень художника – літописця своєї епохи.
   Відкриття відвідали громадськість міста, родина Леоніда Неймарка – його дружина Тетяна Петрівна, племінники. Також слово взяли колеги по роботі художника, які поділилися спогадами про спільні роки роботи в газеті „Радянська Волинь”, – це заслужений журналіст України Олександр Нагорний, який розповів про тяжкі роки перебування Леоніда Неймарка в ув’язненні, спогадами поділився спеціальний кореспондент газети „Волинь-нова” Володимир Калитенко, головний редактор газети „Волинь-нова” Олександр Згоранець, краєзнавець Вальдемар П’ясецький, Феодосій Мандзюк. На відкритті були присутні учні Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури, студенти Луцького інституту розвитку людини університету „Україна” та студенти-культурологи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.



   Виставку відкрила заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, кандидат історичних наук Євгенія Іванівна Ковальчук; виступили: завідувач Художнього музею, мистецтвознавець Зоя Михайлівна Навроцька, головний хранитель Волинського краєзнавчого музею Наталія Юхимівна Пушкар, презентацію провела завідувач відділу новітньої історії Тетяна Олександрівна Дудар.  















Фото Л.Максимова
Переглядів: 944 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz