Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2016 » Серпень » 16 » Виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби» у Волинському краєзнавчому музеї
15:46

Виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби» у Волинському краєзнавчому музеї

Закрити баннер

У приміщенні Волинського краєзнавчого музею з 16 серпня діє виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби», присвячена Дню Державного Прапора України та 25-ій річниці Незалежності України.

Відвідувачі музею мають змогу оглянути кілька полотнищ, які відіграли важливу роль в сучасній історії нашого краю. А саме: на виставці представлено 4-х метровий блакитно-жовтий прапор Народного Руху України, що використовувався на перших демократичних мітингах на початку 1990-х рр., переданий Віктором Федосюком; прапор Волині з підписами добровольців з батальйону «Айдар»; прапор з автографом Героя України, народного депутата України, члена Парламентської Ради Європи, бійця «Айдару» Надії Савченко.

Представлені кілька прапорів, що належали бійцям 14-ої окремої механізованої бригади. Зокрема, синьо-жовтий стяг з зображенням установки «Град» та червоно-чорний прапор «Волинь», що був встановлений на одному з блокпостів біля Мар’їнки Віктором Чопком (з с. Затурці), який загинув у березні 2016 року.

На виставці є також полотнища створені дитячими руками, які разом із листами та подарунками відправляли в зону АТО нашим бійцям.

Ряд прапорів розміщені в експозиції музею, зокрема це прапор УПА часів Другої світової війни та кілька прапорів привезених з Майдану під час Революції гідності.

Прапор завжди був символом не лише державності, а й боротьби за неї, омріяної незалежності, до якої йшов народ і за яку знову сьогодні проливається кров.

День Державного Прапора України – державне свято України, приурочене одному з її державних символів – Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року № 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

Переглядів: 861 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz