Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2013 » Квітень » 11 » В обласному музеї відбулася зустріч з колишніми в’язнями фашистських концтаборів.
18:44

В обласному музеї відбулася зустріч з колишніми в’язнями фашистських концтаборів.

Закрити баннер
Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів – пам’ятна дата, котра відзначається щорічно 11 квітня за ініціативою Організації Об’єднаних Націй.
Цей день встановлено в пам’ять про повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося саме 11 квітня 1945 року. Табір для чоловіків Бухенвальд був і залишається символом нацистського правління, він був збудований ще у 1933 році.
У Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів ми згадуємо усіх, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там – у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив усім смертям на зло, живучи за мертвих.
З цієї нагоди 11 квітня 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч керівників облдержадміністрації та Луцької міської ради з колишніми в’язнями фашистських концтаборів та було розгорнуто виставку «День пам’яті. Ніхто не забутий!». На виставці представлено карту окупованої Європи з позначеннями таборів смерті, відомості про найжахливіші табори: Бельзен, Бухенвальд, Дахау (Німеччина), Майданек, Собібор, Треблінка (Польща). Також відомості про трудові табори та волинян, котрі під час окупаційного режиму там працювали. Фото волинян, котрі перебували у концтаборах, зокрема А.Бакулевича, П.Клінкевича, М.Мазура, О.Супруна, К.Зінчука та ін. Також матеріали, котрі висвітлюють сучасну діяльність Луцької міської громадської ветеранської організації «Спілка в’язнів-жертв нацизму», голова Олена Ольхович. Присутні на зустрічі ветерани, зможуть побачити книжкову виставку з бібліотеки Волинського краєзнавчого музею.





Виставку створено на основі матеріалів із фондів Волинського краєзнавчого музею та Луцької міської громадської ветеранської організації «Спілка в’язнів – жертв нацизму» працівниками відділу новітньої історії музею.
До ветеранів з вітальним словом звернулися голова Волинського обласного відділення української спілки в’язнів-жертв нацизму Маргарита Сергіївна Парфенюк, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Іванович Курилюк, депутат Волинської обласної ради Валентин Степанович Вітер, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Святослав Євгенович Луцької міської ради Кравчук.





«Роки невблаганно ідуть, тому наш обов’язок – підтримати і допомогти вам, людям з трагічною долею», – підкреслив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк. Він повідомив, що у 2013 році вкотре збільшилась сума виплати до Дня перемоги. Також за потреби виділяється матеріальна допомога для лікування в обласному госпіталі інвалідів.



 «Президент України Віктор Янукович у своєму зверненні наголосив, що святий обов'язок кожного – зберегти пам'ять про мільйони безневинно загиблих у фашистських концтаборах, створити для колишніх в'язнів належні умови життя, забезпечити необхідні захист та підтримку, оточити теплом та увагою. І на Волині влада ніколи не залишає поза увагою ваші турботи та звернення», – акцентував Олександр Курилюк.
За активну громадську діяльність, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів Олександр Курилюк вручив почесні відзнаки облдержадміністрації Миколі Новосаду, Марії Семенюк та Євгенії Скоп.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 683 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz