Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2015 » Грудень » 17 » В обласному музеї розповіли про засновника УПА
19:22

В обласному музеї розповіли про засновника УПА

Закрити баннер

   17 грудня у актовому залі Волинського краєзнавчого музею відбулась презентація книги Івана Ольховського «Засновник УПА (1941–1943): сторінки непрочитаного життєпису Тараса Бульби-Боровця». Організаторами заходу стали Волинський краєзнавчий музей і Науковий центр історичних студій Волині. На презентації були присутні вихованці військового ліцею, студенти і викладачі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, науковці, представники громадськості.

   У своєму вступному слові автор розповів про причини, які спонукали взятися за написання життєпису Тараса Бульби. Він категорично не погоджується із тими історика, які применшують його внесок в організації визвольної боротьби українського народу у період Другої світової війни.

   В обговоренні книги Івана Ольховського взяли участь волинські історики. У своєму виступі завідувач відділу «Книга Памʼяті» Наукового центру історичних студій Волині Оксана Сущук звернула увагу на те, що об’єктом зацікавлення автора стали інші складні проблеми Другої світової війни, зокрема польсько-українське протистояння. На це також звернув увагу директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк. Він подякував автору – своєму земляку за виконану роботу і побажав наснаги у майбутніх пошуках.

   В обговоренні книги взяв участь доктор історичних наук, професор Олександр Демʼянюк. Він звернув свою увагу на те, що багато сторінок української історії є маловивченими і дуже дискусійними. Яскравим прикладом цього є постать Бульби Боровця. Науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Богдан Зек висловив думку, що у вивченні подій війни варто звертати увагу на всі течії українського визвольного руху. За його словами, істина народжується під час дискусії.

   Колишній голова «Волинського крайового братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура» Василь Кушнір у своєму виступі сказав, що український визвольний рух був роз’єднаним, але всі любили Україну однаково.

   У завершальному слові директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, подякув автору за візит до музею і звернувся до молоді із закликом вивчати сторінки історії Другої світової війни.

Фото Л.Максимова

Переглядів: 572 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz