Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2019 » Вересень » 14 » В обласному музеї представили мистецький проект для людей з інвалідністю по зору (ВІДЕО)
12:10

В обласному музеї представили мистецький проект для людей з інвалідністю по зору (ВІДЕО)

Закрити баннер

Проект «Бачити серцем» – мистецькі заходи для людей з інвалідністю по зору» презентували у Луцьку. У Волинському краєзнавчому музеї члени Житомирської громадської організації, що об’єднала людей з інвалідністю, за допомогою віршів і пісень знайомили волинян, які не бачать, з живописними творами. Про це розповіло волинське телебачення UA: Волинь.

Мовою віршів і музики «озвучили» 17 картин художника Юрія Камишного в Волинському краєзнавчому музеї. Таким чином живописні полотна активісти громадської організації «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів» адаптували до потреб людей із вадами зору. Це відбулося в рамках реалізації проекту «Бачити серцем».

Юрій Камишний – серед його співорганізаторів: «Одного разу, перебуваючи в Аргентині, побачив, як жінка до водоспаду привезла сина- інваліда, він був незрячим, я тоді подумав, може, можна донести і живопис до очей духу і серця незрячих».

Проект «Бачити серцем» складається з двох частин, розповіла його кураторка Інна Величко: «Перша – повинен об’єднати людей, які працюють в закладах культури, для того, аби вони залучали людей з вадами зору і вміли з ними працювати, а ввечері – перфоманс, бо найскладніше пояснити незрячим, що таке картина».

«Незряча людина – їй доступний який вид мистецтва: тільки музика, пісні, те, що йде через звук а як донести образотворче мистецтво, це неможливо без сторонньої допомоги. кожен сприймає по-різному, але ми намагаємось передати душу картини», – каже голова ГО «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів» Валентина Позняк.

У Луцьку житомиряни презентували і 3Д картину. Кінчиками пальців її «прочитала» лучанка Лідія Дороніна: «Я трошки бачу, маленький залишок зору є, я можу бачити, а хто незрячий, то пальчиками відчує.

Проект «Бачити серцем» реалізують у 4 українських містах, його представили незрячим Житомира, Полтави, Хмельницького та Луцька».

Відео UA: Волинь:

Переглядів: 300 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz