Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2016 » Січень » 22 » В обласному музеї обговорили проблеми та перспективи волинської археології (ФОТО, ВІДЕО)
13:32

В обласному музеї обговорили проблеми та перспективи волинської археології (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

   У четвер, 21 січня, Волинський краєзнавчий музей проводив круглий стіл на тему: «Проблеми та перспективи волинської археології». Робота круглого столу мала на меті обговорення особливо актуальних питань, що назріли на сьогоднішній день в нашій державі загалом та на Волині зокрема. Тому до участі були запрошені науковці, представники влади, краєзнавці, та всі кому не байдужа археологічна спадщина волинського краю, адже з кожним роком ми втрачаємо ту частину матеріальної культури котра могла би пролити світло на дописемний період нашої історії, а також підтвердити історичні дані з писемних джерел.

   В роботі круглого столу взяли участь археологи з Києва, Рівного, Луцька, волинські краєзнавці та історики, представники органів охорони культурної спадщини, та депутат Луцької міської ради Микола Собуцький. Він зокрема повідомив про початок робіт з консервації підвалів ХVІІ- ХVІІІ ст. на ділянці по вул. Кафедральній, 13. Заступником начальника управління культури Волинської ОДА Віталієм Стрільчуком була порушена проблема нормативної бази археологічних досліджень на території Волинської області, а також заявлено про всебічне сприяння проведенню подібних досліджень за умови подання відповідних програм.

   Серед обговорюваних тем пропонувалось створити загальну базу даних пам’яток археології з конкретизацією їх розміщення із застосуванням новітніх комп’ютерних технологій. В тому контексті звучала також проблема запобігання руйнування пам’яток шляхом внесення їх до державного реєстру. Було обговорено певні проблеми, які назріли в пам’яткоохоронній сфері, та можливості їх розв’язання, зокрема було вперше презентовано новостворений сектор археології, створений в межах відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею, в складі якого працюють провідні та перспективні науковці. Також було висвітлено перспективні міжнародні програми в яких беруть участь музеї Волині, зокрема проект директора Маневицького краєзнавчого музею Петра Хомича по реставрації та музеєфікації «поліського моноксила». В обговоренні активну участь брали Олексій Златогорський, Сергій Панишко, Геннадій Бондаренко.

   За результатами доповідей круглого столу планується видання наукового збірника та створення відео звіту. Зважаючи на актуальність теми заплановано в майбутньому продовжити проведення круглих столів по проблемах археологічних досліджень.

Фото Л. Максимова

Відео ТРК „Аверс”:

Переглядів: 556 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz