Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2014 » Січень » 21 » Урочиста презентація Художнього музею у Луцьку для друзів та шанувальників мистецтва (ВІДЕО).
17:35

Урочиста презентація Художнього музею у Луцьку для друзів та шанувальників мистецтва (ВІДЕО).

Закрити баннер
14 січня на свято Василя у Художньому музеї м. Луцька (відділі Волинського краєзнавчого музею), що у Замку Любарта, відбувся урочистий прийом друзів музею та шанувальників мистецтва на честь відкриття й освячення його відремонтованого приміщення та нової експозиції.



Освячення було здійснено намісником обителі Святителя Миколая Чудотворця в селі Жидичин Ківерцівського деканату ігуменом Константином (Марченко) з братією. У слові до присутніх (працівників музею та гостей) о. Константин подякував усім причетним за «відродження шедевру» та привітав лучан із «відкриттям такого музею, якому можуть позаздрити й великі музеї великих міст». Святковий коровай із мистецьким оздобленням для обряду освячення було презентовано друзями музею – ВАТ «Теремно Хліб».
Гостей свята біля входу в музей під звуки литавр урочисто зустрічали лицарі Козацького Стрілецького Братства на чолі з Отаманом В.П.Перчуком
Святкова академія розпочалась із гучного пострілу козацької гармати та запалювання свічок у великій залі музею в присутності почесних гостей та друзів.
Господиня свята завідувач З.М.Навроцька привітала присутніх із відкриттям музею та презентацією його оновленої експозиції. Висловила подяку усім причетним до проведення ремонтно-оздоблювальних робіт приміщення Художнього музею, розповіла про етапи їх проведення. Розказала про ідею побудови експозиції та її доповнення новими творами. Розповіла про нові надходження, серед яких робота німецького художника рубежу ХV – ХVІ століть Лукаса Кранаха Старшого. Поділилась із присутніми творчими планами колективу на майбутнє. А також привітала гостей із різдвяними святами.
Із словами привітання і оцінки оновленому музею та його експозиції виступили: заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею Є.І.Ковальчук; завідувач Музею Луцького Братства (відділу ВКМ) О.А.Бірюліна та заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. А також художники: Тетяна Мялковська і Сергій Корсай, який повідомив про щедрий подарунок музею – ним буде передано одну із гравюр польського художника Ю.Брандта на тему історії України та козацтва.
Родзинкою святкового урочистого дійства стало високопрофесійне виконання різдвяних колядок вокальним ансамблем «Калофонія» (м.Львів, керівник: Тарас Гурдовий). Найвідоміші з них виконувались усіма присутніми. Під час такого експромту відбулось духовне та емоційне єднання людей.
Подарунком від музейників своїм друзям став солодкий почастунок від ТМ «Rozalini» і бокал шампанського. Під час святкового фуршету продовжувалося дружнє спілкування та огляд нової експозиції Художнього музею.
Фото Віктора Чухрая
Переглядів: 724 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz