Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2012 » Листопад » 27 » У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Село Лаврів Луцького району. Етнографічно-краєзнавчий нарис” (ВІДЕО).
12:25

У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Село Лаврів Луцького району. Етнографічно-краєзнавчий нарис” (ВІДЕО).

Закрити баннер

   27 листопада 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки „Село Лаврів Луцького району. Етнографічно-краєзнавчий нарис”.
   Виставка присвячена історії та культурі одного населеного пункту – с.Лаврів, яке розташоване недалеко від обласного центру та є одним з найбільших за площею у Волинській області. Тематично експозиція складається з кількох розділів. За допомогою фотографій, друкованих матеріалів, висвітлено давню історію Лаврова. Найбільше експонатів розповідає про історію села у ХХ ст. Зокрема, про участь лаврівців у просвітницькому русі, навчання в Луцькій українській гімназії. Окремим розділом подано трагічну долю села під час Другої світової війни та повоєнні роки. Зібрано світлини про шкільництво в Лаврові, про роль окремих особистостей, які своєю працею творили історію та культуру рідного села.
   На виставці подано зразки народного мистецтва, родинні реліквії, що зберігалися не одним поколінням: рушники, сорочки-вишиванки, художні полотна, сімейні фото, інше. Комплекси матеріалів розповідають про вихідців з села: письменницю Сіму Кордунову, краєзнавців Леоніда Арцабка та Лідію Анохіну, художника Юрія Германа, родину вишивальниці Мирослави Тимощук, організатора хору „Злагода” Івана Остапюка, заслужену журналістку України Наталію Малімон та інших.
   Експонуються на виставці пам’ятки народно-побутової культури Лаврова зі шкільного музею й зібрані працівниками бібліотеки, будинку культури, краєзнавцями. З фондів Музею Волинської ікони представлено для огляду відвідувачів ікону Богоматір Одигітрія, яка походить з села Лаврів. Доповнюють експозицію світлини краєвидів села та його мешканців виконані фотографом Леонідом Максимовим.
   На презентації виставки про рідне село розповідали сільський голова Світлана Герасимчук, вчитель школи Надія Дуда, краєзнавець Леонід Арцабко. Поділилась своїми враженнями про виставку Сіма Кордунова. Подружжя Добрянських виконало пісню „Колиска родинна”, написану письменницею та присвячену Лаврову. Етнограф, викладач Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Алла Дмитренко зазначила актуальність виставок, які висвітлюють історію та культуру одного населеного пункту.
   Для перших відвідувачів виставки представили свої мистецькі роботи вихідці з Лаврова Юій Герман та Мирослава Тимощук. Жіночий вокальний гурт „Живоцвіт” (керівник Наталія Басюк – директор Будинку культури села Лаврів), виконав кілька пісень зі свого репертуару для присутніх.
   Виставка зацікавить усіх кому не байдужа історія та культура Волині, хто пишається героїчними сторінками нашого минулого. Кожен бажаючий матиме змогу доторкнутись до багатої минувшини цього гордого волинського села, відкрити для себе щось нове з історії рідного краю. Отож запрошуємо лучан та гостей міста відвідати виставку, яка буде працювати протягом місяця у Волинському краєзнавчому музеї.  

Фото Л.Максимова


Переглядів: 948 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz