Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2012 » Вересень » 20 » У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір до Дня партизанської слави та Міжнародного дня миру.
11:28

У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір до Дня партизанської слави та Міжнародного дня миру.

Закрити баннер
20 вересня 2012 року у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею відбувся тематичний вечір „Подвигу жити”, приурочений до Дня партизанської слави та Міжнародного дня миру.
Свято вшанування подвигу партизанів та підпільників у Другій світовій війні встановлено в Україні згідно з Указом Президента України „Про День партизанської слави” від 30 жовтня 2001 року. День партизанської слави відзначають щорічно 22 вересня.
Міжнародний день миру, як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у листопаді 1982 року і щорічно відзначається у світі 21 вересня.
З нагоди цих дат у Волинському краєзнавчому музеї підготовлено виставку „Партизанськими стежками Волині”, яку на вечорі представила науковий співробітник відділу новітньої історії Олена Дубень. Під час німецької окупації Волині на її території діяло 32 партизанські загони та з’єднання, 71 підпільна група. На виставці експонується карта Волині, де вказані місця дислокації найбільших партизанських з’єднань, партизанські листівки із закликами ставати на захист своєї землі, звіти штабів партизанського руху, списки особового складу деяких партизанських загонів, світлини партизанів, котрі діяли на Волині, та ветеранів війни – членів обласного комітету колишніх партизанів і підпільників при обласній раді ветеранів Анатолія Ольховича, Івана Глущука, Іллі Сизонця та ін. На виставці представлено книги на партизанську тематику з бібліотеки Волинського краєзнавчого музею.
У рамках тематичного вечора відбулась зустріч ветерана партизанського руху на Волині Анатолія Ольховича із студентами Волинського технікуму національного університету харчових технологій. Ветеран поділився з присутніми спогадами про свій нелегкий воєнний шлях.
На завершення вечора всі присутні переглянули документальний фільм знятий на Волинській телестудії зі спогадами ветерана Другої світової війни Іллі Сизонця про його партизанську молодість.
Переглядів: 799 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz