Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2012 » Травень » 14 » У Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із відомим танцівником Валерієм Михайловським.
19:14

У Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із відомим танцівником Валерієм Михайловським.

Закрити баннер
14 травня 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із Валерієм Михайловським – відомим танцівником, заслуженим артистом Росії, балетмейстером, драматичним актором під назвою „Наш земляк – зірка світового балету”.
Народився Валерій Володимирович Михайловський у селі Воротнів Луцького району. Свій екзамен на самостійність п’ятикласник Валерій склав у Луцькому палаці піонерів, де відразу помітили його вроджену пластику, відчуття ритму, акторське обдарування. Перший крок у великий балет Валерій Михайловський зробив у балетній студії при Будинку культури, керівниками якої були подружжя Маркіних.
Згодом – навчання у Київському хореографічному училищі. Після закінчення у 1971 році училища творча дорога пролягла до Одеського академічного театру опери та балету, де він став провідним солістом. Виконував ведучі партії у балетах „Лебедине озеро”, „Жізель”, „Шопеніана”, „Есмеральда”, „Анна Кареніна”, „Дон Кіхот” та інші.
Понад десять років (1977-1991) Валерій працював провідним солістом у театрі балету Бориса Ейфмана у Санкт-Петербурзі. Валерій Михайловський – перший виконавець більшості балетів, зокрема „Ідіот”, „Севільський цирюльник”, „Дванадцята ніч”, „Майстер і Маргарита”, „Бумеранг”, „Пізнання”, „Комедіанти”, „Художник”.
У 1992 році Валерій Михайловський створює оригінальну трупу, яка не має аналогів у світі – „Санкт-Петербурзький чоловічий балет”. Він не лише керівник і ведучий танцівник трупи, а й виступає як балетмейстер. Зокрема, поставив балет „По образу и подобию” і композицію „Хомо ессе” („Людина яка вона є”). У 2012 році трупі виповниться 20 років.
У 1998 році Валерію Михайловському Всесвітньою Академією наук, мистецтва, культури була присуджена Міжнародна Велика Академічна медаль „Людина-творець” у номінації „За розвиток традицій російської балетної школи і створення нового театрального жанру”.
Музейна зустріч проходила в експозиційній залі „Волинь: історія, політика, економіка, культура”, центральні стенди якої нині прикрашають світлини, документи, театральні афіші, програмки та рекламні плакати з особистого архіву Валерія Володимировича. Артист спілкувався зі своїми земляками, колишніми однокласниками й викладачами, журналістами, прихильниками.
На завершення Валерій Михайловський поділився з присутніми своїми творчими планами і висловив надію на подальшу плідну співпрацю з науковцями Волинського краєзнавчого музею.
 
Фото Л.Максимова.
Переглядів: 836 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz