Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2012 » Вересень » 7 » У Волинському краєзнавчому музей відкрито виставку „Гордість та слава Волині”.
17:59

У Волинському краєзнавчому музей відкрито виставку „Гордість та слава Волині”.

Закрити баннер
7 вересня 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Гордість та слава Волині”. Виставка приурочена Дню фізичної культури та спорту, а також Року спорту і здорового способу життя в Україні.
На виставці представлені документи, фотографії, нагороди, сувеніри, спортивні аксесуари, які знайомлять відвідувача з історією Центру інвалідного спорту Волині, створеного за розпорядженням Представника Президента у Волинській області від 20 квітня 1993 року.
Виставка розповідає про волинських спортсменів-інвалідів, котрі досягли високих результатів на міжнародному рівні, гідно представляли Україну на Паралімпіадах, Дефлімпіадах періоду Незалежності України.
Першою у великому спорті з поміж волинських спортсменів стала волейболістка з порушенням слуху Юлія Солярук, яка на Всесвітніх іграх глухих 1997 року у Данії в складі збірної команди України стала срібною призеркою. Юлії Солярук першій із волинських спортсменів присвоєно почесне звання „Майстер спорту України міжнародного класу”.
Гордістю інвалідного спорту Волині є футбольна команда з наслідками ДЦП. Очолює її колишній гравець футбольної команди „Торпедо” Луцьк Юрій Тимофеєв, нині тренер-викладач обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, страший тренер збірної команди України.
Золотими літерами в історію зимових видів спорту (біатлон, лижні гонки) вписано імена Юрія Костюка та Юлії Батенкової-Бауман. Під час урочистого відкриття зимових Паралімпійських ігор у Солт-Лейк-Сіті (США, 2002 р.) Юрію Костюку було доручено нести прапор України.
Також на Волині розвиваються інші види спорту: пауерліфтинг серед спортсменів з вадами зору та ураженням ОРА, футбол-ампутантів, кульова стрільба.
У серпні-вересні 2012 року у Лондоні (Великобританія) проходять ХІV літні Паралімпійські ігри. У складі збірної команди України з футболу з наслідками ДЦП беруть участь волиняни Анатолій Шевчик – заслужений майстер спорту України, дворазовий Паралімпійський чемпіон (2004, 2008 рр.), чемпіон Всесвітніх ігор ДЦП (2005 р.), дворазовий чемпіон Європи (2006, 2010 рр.), дворазовий бронзовий призер чемпіонатів світу (2007, 2011 рр.) та Олексій Гетун – майстер спорту України міжнародного класу, дворазоий чемпіон Європи (2006, 2010 рр.) та дворазовий бронзовий призер чемпіонатів світу (2007, 2011 рр.).
Переглядів: 852 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz