Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2016 » Вересень » 24 » У вінок шани Великому Каменяреві
15:13

У вінок шани Великому Каменяреві

Закрити баннер

21 вересня 2016 року у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся літературно-мистецький захід під назвою “Я син народа”, присвячений 160-ій річниці від дня народження Івана Яковича Франка. Відомо, що Великий Каменяр був добре знайомий з нашим видатним земляком Липинським, деякий час вони листувались, а окремі дослідження історик друкував у “Літературно-науковому віснику”, редагованому Франком.

У святково оформленій конференц-залі музею – портрет письменника, заквітчаний декоративним рушником з Дрогобиччини, велика виставка літератури та бойківської вишивки.

Сценарій побудовано на діалозі ведучих свята Лариси Кошицької і Наталі Гатальської та Юрія Туровського, який створив переконливий образ молодого Івана Франка. Поетичні твори Великого Каменяра майстерно читали гостя з Луцька, заслужена артистка України Галина Кажан (“Притча про любов”, “Притча про красу”), затурчанки Оксана Поплавська (“Мойсей” (пролог) і Наталя Гатальська (“Не пора, не пора”). Казку “Лисиця та Журавель” інсценізували юні аматори сцени Настя Бутовин і Юрко Чопко, а відомий монолог Захара Беркута у виконанні Віталія Кушніра прозвучав особливо актуально у наш тривожний час. Сцену з драми “Украдене щастя” талановито зіграли молоді педагоги Затурцівської СЗОШ “Центр освіти” Ольга Бровченко, Роман Пахальчук і Микола Марцих. Ілюстрацією до сценарію свята стали відеоматеріали картин карпатської природи, фортеці Тустань, колоритне вбрання учасників фестивалю рицарських боїв і середньовічного танцю.

На святі виступила землячка Івана Франка Надія Кушнір та було продемонстровано документальний фільм “Перехресними стежками від Колодяжного до Нагуєвич” (автори Галина Кажан і Валерій Фетисов).

Глядачами та учасниками урочистості стали старшокласники Затурцівської ЗОШ імені В.К.Липинського з педагогами Галиною Марчук, Іриною Бойко і Надією Гаган.

Організатори свята – працівники Затурцівського музею (завідувач Віталій Кушнір), сільської бібліотеки (завідувач Любов Левчик) і члени осередку Просвіти “Джерело”.

Наталя Гатальська
провідний науковий співробітник музею

Переглядів: 534 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz