Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2019 » Листопад » 28 » У рамках виїзного засідання парламентського Комітету Музей волинської ікони відвідали народні депутати України (ФОТО, ВІДЕО)
19:58

У рамках виїзного засідання парламентського Комітету Музей волинської ікони відвідали народні депутати України (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

Сьогодні у Луцьку відбувалося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, зініційоване волинянкою Іриною Констанкевич, заступником голови Комітету. В роботі виїзного засідання комітету беруть участь його голова Олександр Ткаченко, перший заступник голови Комітету Ірина Констанкевич, члени комітету, народні депутати Євгенія Кравчук, Тетяна Рябуха, Андрій Боблях, Софія Федина, Микола Княжицький, Юрій Павленко, Павло Сушко, Єлизавета Богуцька. Народні депутати приїхали на Волинь, щоб обговорити питання «Про функціонування закладів культури в умовах децентралізації». До обговорення питань долучилася заступник Міністра культури, молоді і спорту України Ірина Подоляк.

У рамках робочої програми члени Комітету відвідали Музей волинської ікони, ознайомилися з історією створення музею, його експозицією, обговорили питання дослідження та реставрації пам’яток волинського іконопису, форм роботи з відвідувачами, залучення туристичних груп з України та зарубіжжя.

Особливі почуття у присутніх викликала Холмська Чудотворна ікона Богородиці, її доля, значення для української державності та духовного виховання.

Члени комітету познайомилися із станом фондових приміщень музею, їхньою перевантаженістю, що створює несприятливі умови для зберігання музейних експонатів і вимагає нагального вирішення. Олександр Ткаченко пообіцяв посприяти у вирішенні даного питання.

Дякуємо народному депутату України Ірині Констанкевич за організацію зустрічі з членами Комітету, конструктивне спілкування і сподіваємося на позитивне вирішення проблеми збереження унікальної волинської сакральної спадщини.

Джерело: Музей волинської ікони

Фото Л. Максимова

Відео ДП ТРК «Аверс»:

Переглядів: 267 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz