Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2012 » Червень » 12 » У Колодяжненському музеї Лесі Українки розгорнуто флористичну виставку Галини Боратинець.
12:02

У Колодяжненському музеї Лесі Українки розгорнуто флористичну виставку Галини Боратинець.

Закрити баннер
Ця мила жінка осяяна м’якою доброю усмішкою та любов’ю до природи народилася у невеличкому мальовничому с. Поляна, що в Турійському районі Волинської області.
Те дороге, що лишилося в пам’яті Галини з далекого босоногого дитинства, пізніше, в зрілі роки, надихнуло на творчість. Вступивши до Володимир-Волинського педучилища насолоджувалася уроками малювання, праці. Малювала квіткові композиції, ілюстрації до казок, сюжетні картинки, виготовляла витинанки. В 1972 році Галина вступила до Волинського педагогічного інституту на філологічний факультет. Після закінчення уже 42 роки працює у Колодяжненській загальноосвітній школі де навчає учнів молодших класів. Разом з дітьми (вела гурток вишивання) виготовляла експонати на різноманітні виставки, брала участь у проведені свята квітів; 1988 року стала переможцем „Вчитель року” Ковельського району. А кілька років тому Галина Максимівна почала вести у школі художній гурток (центр позашкільної освіти) „Фіто дизайн”. Діти в захваті від нього: тут виготовляють вироби з природних матеріалів, квіткові композиції, натюрморти, пейзаж.
Квіти – то давня любов Галини Максимівни. Перші роботи із засушеного матеріалу виконувала на кольоровому папері. Згодом перейшла думка взяти природне тло, замкнути простір рамкою.
У своїх роботах майстриня поєднує квіти і пелюстки – різні за формою, структурою, кольором, строками цвітіння. Рослини для роботи бере з саду, поля, лугу, квітника. Потрібно дуже ретельно слідкувати за процесом висушування, надання форми елементам. Порушення технології призводить до руйнування пелюсток і листків. Тлом для картин слугує рисове полотно. Елементи композиції прикріплює клеєм, намазуючи кожну стеблину, кожен найменший шматочок. На деякий час кладе під легкий прес, щоб все приклеїлось і висохло.
Вже тривалий час Галина Максимівна листується з харківським книжковим клубом „Філіо”. Чимало своїх флористичних сюжетів робить за каталогом, які отримує від клубу. У своїх роботах авторка поєднала флористику з технікою „терра”. Ця художня техніка полягає в тому розповідає народна майстриня, що на дерево (фанеру, цупкий картон) наноситься простий будівельний розчин. Пальцями із нього можна зробити будь що, тобто об’ємну картинку природи.
Флористичні картини Галини Максимівни перебували на виставках, конкурсах, фестивалях, зокрема на „Поліському літі з фольклором”, яке відбувається в м. Луцьку.
Переглядів: 1122 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz