Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2012 » Травень » 17 » Проведено Перший Волинський обласний музейний фестиваль „Музейний туристичний ресурс – 2012”.
20:51

Проведено Перший Волинський обласний музейний фестиваль „Музейний туристичний ресурс – 2012”.

Закрити баннер
16-17 травня 2012 року у м.Луцьку проведено Перший Волинський обласний музейний фестиваль „Музейний туристичний ресурс – 2012”, започаткований на базі Волинського краєзнавчого музею управлінням культури і туризму Волинської обласної державної адміністрації та Волинською обласною радою. Мета фестивалю – сприяти розвитку музейної справи, відродженню й збереженню народних традицій, визначенню туристичного музейного продукту, соціалізації музеїв у сучасному світі, формуванню моделі музею третього тисячоліття.
У Волинській області нині діє 16 комунальних музеїв, 75 музеїв на громадських засадах, з яких 4 мають звання „Народний”, 174 музейних заклади системи освіти, з яких 32 носять почесне звання „Зразковий”. У музеях Волині зберігається біля 300 тисяч експонатів. Їх щорічно відвідує більше 300–400 тисяч чол. Розвиток музейної справи в Україні вимагає популяризації надбань регіональних музейних закладів. Музеї є скарбницею історичної та культурної спадщини, а музейні експонати – носіями безцінної інформації про історію та культуру краю. Для їх діяльності на сучасному етапі важливим є обмін досвідом музейної роботи, розвиток музейної комунікації. Цьому має сприяти пропонований музейний фестиваль.
Волинська область з її розгалуженою мережею музеїв, сталими музейними традиціями, змістовними музейними зібраннями, ефективною співпрацею музеїв з творчими спілками, освітніми закладами, громадськістю може широко продемонструвати значні напрацювання у музейній галузі, має можливості для розвитку туристичної інфраструктури, вироблення якісного музейного продукту.
У Першому Волинському обласному музейному фестивалі „Музейний туристичний ресурс – 2012” зголосилися взяти участь співробітники практично всіх комунальних та народних музеїв області, які представили свої здобутки та поділилися досвідом музейної роботи у галузі впровадження туристичного музейного продукту.
У перший день фестивалю, 16 травня, у Волинському краєзнавчому музеї відбулися пленарні засідання Третього музейного круглого столу „Музеї у дослідженні та збереженні пам’яток культурної спадщини західноукраїнських етнічних земель”, приуроченого до 35-річчя з часу заснування Міжнародного дня музеїв та 125-річчя музейної справи на Волині, та презентації конкурсу „Музейний продукт – 2012”, зокрема, програм „Мистецтво музейної експозиції”, „Музейні видання” та „Впровадження музейних програм, акцій, заходів (промоушен)”. У другий день, 17 травня, проведено День відкритих дверей на тему „Музеї у світі, що змінюється. Нові виклики, нове натхнення”, у програмі якого був виступ духового оркестру Луцького палацу учнівської молоді, майстер клас з лозоплетіння (майстер Анатолій Лучко), еколого-етнографічна година „Український віночок”, зустріч з волинською художницею Світланою Костукевич, презентація колекцій творчих робіт молодих дизайнерів і традиційного вбрання „Традиції і сучасність” та ін. Відбулися урочистості з нагородження переможців обласної рейтингової акції „Музейна подія року на Волині – 2011”, конкурсу „Музейний продукт – 2012” фестивалю та його закриття.
Гарною післямовою до фестивалю стала атракційна європейська мистецька акція „Ніч музеїв” у Художньому музеї міста Луцька (Луцький замок) з нагоди Міжнародного дня музеїв, яка розпочалася 17 травня о 20.00 год.
Переглядів: 985 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz