Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2015 » Червень » 1 » Презентація збірки байкових оповідей і гумористичних історій відомої волинської поетеси Сіми Кордунової в Музеї історії Луцького братства
14:55

Презентація збірки байкових оповідей і гумористичних історій відомої волинської поетеси Сіми Кордунової в Музеї історії Луцького братства

Закрити баннер

   3 червня 2015 року о 16-00 год. у відділі Волинського краєзнавчого музею – Музеї історії Луцького братства пройде презентація збірки байкових оповідей, гумористичних і сатиричних історій відомої волинської поетеси Сіми Кордунової.

   Черговий творчий рік, а це 2015 за календарем, для поетеси Сіми Дмитрівни Кордунової, члена Луцького Хрестовоздвиженського братства почався із нової збірки віршів, що вийшла у видавництві «Надстир’я»: Чекаємо з моря погоди? І звідки та біда? : гумор і сатира, байки. – Луцьк, 2015. – 168 с. В ній лише невелика частина творчого доробку із півтора десятка різножанрових літературних видань. А це прозові, віршовані, публіцистичні, історико-дослідницькі твори, твори для дітей, пісенні. Та найбільш знана пані Сіма як поет-гуморист. У вищезгаданій збірці вона вперше у своїй творчості звернулась до популярного в народі жанру байки, родоначальником якого в Україні є знаний Леонід Глібов.

   Поетеса справедливо вважає, що алегорія і персоніфікація є дуже зручною і сприйнятливою формою для образної характеристики героїв – хоч і не конкретних, але цілком зрозумілих читачам носіїв негативних явищ.

   Твори сатири, гумору, байки читаються легко, добре запам’ятовуються, бо написані рукою майстра, простою і щирою колоритною українською мовою. Тут Сіму Дмитрівну цілком можна вважати народною поетесою. Інші її віршовані твори пронизані високим патріотизмом, громадянським звучанням, часто є відгуком на актуальні події, поведінку конкретних політичних персонажів.

   Велику дослідницьку і дуже велику пошукову роботу Сіма Кордунова провела перед створенням історико-документальної книги про рідне село Лаврів, де виросло і загинуло за волю України багато патріотів-земляків. Тепер земляки з нетерпінням чекають нову роботу – книгу про село Полонка. Кілька віршів Сіми Дмитрівни покладено на музику. А ще вона непоганий ілюстратор своїх книг. Як патріот, член Братства, вона приймає активну участь у різноманітних заходах Братства і Музею історії Луцького братства. Про цю делікатну, вишукану і щиру жінку, про її творчість відзняті телерадіопередачі і написані репортажі у ЗМІ, а у минулому році про неї створено телефільм. Під час актуальної презентації з авторкою матиме змогу поспілкуватися кожен із зацікавлених.

Телефон для довідок: 72-33-71.

Переглядів: 663 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz