Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Прес-реліз ХХІV міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»
08:31

Прес-реліз ХХІV міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»

Закрити баннер

19-20 жовтня 2017 р.
Волинський краєзнавчий музей
Музей волинської ікони

 

Прес-реліз
ХХІV міжнародна наукова конференція
«Волинська ікона: дослідження та реставрація»,
присвячена 350-річчю від дня народження Йова Кондзелевича
м. Луцьк, 19-20 жовтня 2017 року

Волинський краєзнавчий музей на базі відділу – Музею волинської ікони – починаючи з 1994 р. проводить наукові конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Основним завданням конференції є узагальнення досвіду провідних науково-дослідних профільних організацій, музейних та освітніх установ для вирішення питань збереження, дослідження та реставрації волинського іконопису, пам’яток сакрального мистецтва історичної Волині та України.

У ХХІV міжнародній науковій конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» беруть участь 45 вчених, мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусії, Польщі. Виданий науковий збірник конференції, до якого увійшли матеріали з історії, атрибутування, рентгенографування, хіміко-технологічних досліджень пам’яток сакрального мистецтва Волині, Київщини, Тернопільщини Чернігівщини і Слобожанщини. Окремий розділ присвячений вивченню творчої спадщини Йова Кондзелевича. Видання ілюстроване кольоровими світлинами пам’яток, більшість яких публікується вперше. Учасники конференції отримають окрім друкованого – електронні видання збірника та каталогів із серії «Колекції Волинського краєзнавчого музею», випуск 13: «Волинська ікона XVI-XVIII ст.» (частина третя) і «Живопис західноєвропейської традиції XVIII-ХІХ ст.» (частина перша)

19 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться пленарне засідання конференції. У Музеї волинської ікони проходитиме наукова академія з нагоди 350-річчя від дня народження Йова Кондзелевича. У рамках роботи академії будуть представлені царські і дияконські врата роботи Йова Кондзелевича, які були відреставровані у реставраційній майстерні Волинського краєзнавчого музею (А.Квасюк) та мистецький проект «Йов Кондзелевич. Велич і слава, європейський контекст. До 350-ліття від дня народження Йова Кондзелевича». Презентують проект завідувач Львівської філії ННДРЦ України Тарас Откович та народний художник України Мирослав Откович. Екскурсія «Йов Кондзелевич і Луцьк» ознайомить гостей з пам’ятними місцями у житті видатного іконописця.

20 жовтня робота конференції продовжиться у Музеї волинської ікони. Учасники виступлять із науковими доповідями, а також відвідають одне з історичних місць Волині – Михайлівську церкву с. Білосток Луцького району, де ченцем був Йов Кондзелевич.

Переглядів: 427 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz