Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2013 » Червень » 25 » Подарунок до Дня Конституції України.
16:28

Подарунок до Дня Конституції України.

Закрити баннер
25 червня 2013 року в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулася презентація виставки „Конституція України: з історії становлення”, сформованої на основі оригінальних документів і світлин з фондів музею, починаючи з часів Української революції та закінчуючи сьогоденням. Відвідувачі Волинського краєзнавчого музею можуть ознайомитися із законами конституційного характеру Центральної Ради, Гетьманату Павла Скоропадського і Директорії УНР у 1917 – 1921 роках, Української Головної Визвольної Ради у 1944 – 1950-х роках, радянськими квазі-конституціями УРСР, проміжними варіантами проектів Конституції України 1990-х років, фотографіями тих українських діячів ХХ століття, які були причетні до створення законодавчих актів конституційного характеру і сучасного Основного Закону нашої країни, тощо. Приурочена виставка відзначенню 17-ої річниці Конституції України. Представив же її присутнім старший науковий співробітник відділу новітньої історії Сергій Лис.
Під час її презентації відбулася передача Народним депутатом України І-го скликання та Головою Волинського Крайового Братства імені Святого Апостола Андрія Первозванного Андрієм Бондарчуком до фондів Волинського краєзнавчого музею оригінального примірника першого проекту «Конституції України» за часів незалежності, підготовленого робочою групою Конституційної Комісії Верховної Ради України у 1992 році. Андрій Іванович Бондарчук був членом Конституційної Комісії, яка й розробляла даний проект Основного Закону нашої країни. І хоча внаслідок політичних протиріч між тодішніми співголовами Комісії Президентом України Леонідом Кравчуком і Головою Верховної Ради України Іваном Плющем цей проект так і не був прийнятий, як зазначив Андрій Бондарчук, він став фундаментом для сучасної Конституції України. Окрім того, на думку народного депутата України І скликання, проект Основного Закону зразка 1992 року був навіть більш збалансованим, ніж прийнята на її основі Конституція 1996 року. Поділився Андрій Іванович і спогадами про розвиток конституційного процесу в Україні на початку 1990-х років.





Виставка «Конституція України: з історії становлення» буде працювати з 25 червня 2013 року протягом липня, в дні роботи музею з 10.00 до 18.00 окрім суботи  і понеділка.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 694 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz