Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2019 » Лютий » 21 » Науковий збірник про Олику і Радзивілів презентували в Художньому музеї Луцька (ФОТО, ВІДЕО)
15:08

Науковий збірник про Олику і Радзивілів презентували в Художньому музеї Луцька (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

20 лютого в Художньому музеї міста Луцька відбулась презентація наукового збірника «Олика й Радзивілли в історії України, Польщі та Білорусі», який містить статті та повідомлення, виголошені на міжнародній науковій конференції, проведеній на базі історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у вересні 2017 року. Волинський краєзнавчий музей виступав співорганізатором вказаної конференції.

Модераторами презентації стали Зоя Навроцька, завідувач музею та Лариса Понєдєльник, кандидат історичних наук, доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної сотні.

Зоя Навроцька розповіла про історію видання наукового збірника, який поєднав зусилля провідних науковців України, Білорусі та Польщі, а допомогла втілити ідею в життя народний депутат України Ірина Констанкевич.

Захід підтримали і виступили народний депутат України, доктор філологічних наук Ірина Констанкевич, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, голова Ківерцівської районної ради Олександр Гурський. Почесним гостем став Віктор Жовтянський – доктор фізико-математичних наук, автор понад 350 наукових праць, уродженець Олики, Його численні краєзнавчі дослідження та активна громадська діяльність спрямовані на відновлення історичної спадщини малої батьківщини, зокрема на створення історико-культурного заповідника «Олика», який в ці дні відзначає своє 70-річчя.

З позитивною оцінкою збірника та про проблеми відтворення та збереження культурної спадщини Олики та унікального замку Радзивілів говорили віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур, в.о директора Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, декан факультету історії, політології та національної безпеки Анатолій Шваб, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, кандидат історичних наук Геннадій Бондаренко, кандидат історичних наук, дослідник історії Олики Оксана Карліна, координатор проектів Національного інституту польської культурної спадщини за кордоном Олексій Лозинський.

Учасники презентації оглянули експозицію виставкового проекту Мистецькі скарби Олицького замку.

Фото Л. Максимова

Відео ДП ТРК «Аверс»:

Переглядів: 452 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz