Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » На Волині вшанували пам’ять відомого фольклориста, етнолога, краєзнавця Олекси Ошуркевича.
10:32

На Волині вшанували пам’ять відомого фольклориста, етнолога, краєзнавця Олекси Ошуркевича.

Закрити баннер
Волинь багата видатними людьми, серед них, український фольклорист, етнограф, краєзнавець та музеєзнавець, заслужений працівник культури України Олекса Федорович Ошуркевич – великий патріота України, людина, яка все своє життя, свою прекрасну душу віддала збереженню й увічненню культурної і духовної спадщини українського народу. Олекса Ошуркевич – лауреат всеукраїнських премій імені Павла Чубинського та Володимира Гнатюка, обласної премії імені Миколи Куделі, автор багатьох книг.
     Відділ етнографії Волинського краєзнавчого музею провів у Берестечківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, у якій свого часу навчався Олекса Ошуркевич, вечір-портрет на пошанування його пам’яті. Вчителі та учні школи прибули на захід у вишиванках. На заході виступили директор школи Надія Мороз, завідувач відділу етнографії Волинського краєзнавчого музею Людмила Мірошниченко-Гусак.





Науковий співробітник Юрій Ляхов провів для присутніх екскурсію за матеріалами виставки «Дорогою життя Олекси Ошуркевича», яка була відкрита з нагоди проведення Четвертої Всеукраїнської науково-етнографічної конференції, присвяченої 80-річчю від дня народження Олекси Ошуркевича та була представлена для огляду відвідувачів протягом кількох місяців.



Почесний краєзнавець України Олександра Кондратович презентувала свою книгу «Олекса Ошуркевич: з антеїв Волинської землі», поділилася спогадами, розповіла про роботу над виданням. У книзі зроблено аналіз найвідоміших праць О.Ошуркевича з народнопісенної творчості, казкового епосу, народних творів, краєзнавства, народних ремесел.







Вклонитися пам’яті видатного краянина прибули історики, краєзнавці, керівники сусідніх шкіл, родичі. Вони висловили побажання присвоїти Берестечківській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім’я Олекси Ошуркевича, встановити на родинному будинку пам’ятну дошку, назвати одну із вулиць містечка його іменем. На жаль, ніхто із представників місцевої влади не виявив бажання взяти участь у заходах та спільно із організаторами вечора-пам’яті обговорити заявлені пропозиції.
По завершенні зустрічі було покладено квіти на могилу Олекси Ошуркевича.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 583 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz