Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2021 » Серпень » 21 » «Ми творимо історію України, музейники її бережуть»: Волинському краєзнавчому музею передали бойові знамена (ФОТО, ВІДЕО)
11:59

«Ми творимо історію України, музейники її бережуть»: Волинському краєзнавчому музею передали бойові знамена (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

Про це пишуть військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого на своїй сторінці у Facebook:

Співпраця Князівської бригади з Волинський краєзнавчий музей налічує вже кілька років. Ми спільними зусиллями формуємо експозицію бригади в музеї, неодноразово брали участь в проєкті музею «Наші захисники».

До Дня Державного Прапора України військовослужбовці бригади передали в Волинський краєзнавчий музей прапори підрозділів, з яким Князівські воїни перебували на фронтових рубежах. В історії кожного прапора – фронтові доля й життя кожного військовослужбовця підрозділу.

Знаємо, що наші прапори займуть почесне місце в залах Волинського краєзнавчого музею!

Дякуємо за підтримку та співпрацю завідувачу науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, кандидату історичних наук Богдану Зеку.

РАЗОМ – ДО ПЕРЕМОГИ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Відео ГІТ:

Довідково.
Наталія МАЛІМОН, газета «День»:

У колекції музею - прапори революції Гідності, волонтерські, військових капеланів, добровольчих формувань, військових частин Збройних Сил України, підрозділів поліції і Національної гвардії України, у складі яких волиняни відстоювали державний суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Що стосується АТО, ООС, то тут йде мова про цілу колекцію - десятки прапорів. Це прапор роти особливого призначення «Світязь», який пройшов через сумнозвісний Іловайський котел, прапори, під якими воювали волиняни і в інших гарячих точках.
Прапори, які передали музею зараз військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, котра базується у Володимирі-Волинському, пройшли дорогами неоголошеної війни, мають власну історію. Цього разу ротація бригади на сході була досить тривалою - повних 11 місяців. «Прапор - слово одне, а зміст його величезний, - каже Богдан ЗЕК, завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині музею. - Це не просто синьо-жовтий стяг із підписами, а знамена окремих підрозділів, родів військ. Один із подарованих прапорів від 2016 року вже пройшов не одну ротацію і тисячі кілометрів доріг. Під ним наші воїни відстоювали свою землю на позиції, з якої до противника було лише кілька десятків метрів».
Богдан каже, що у музеї будуть і надалі організовувати виставки прапорів із колекції. Музей реалізує проєкт «Наші захисники» – це комплекс заходів із популяризації внеску волинян у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, збору та вивчення матеріалів про АТО і ООС на Донбасі, протидії інформаційним загрозам. Сьогодні вже є можливість представляти тематичні виставки по прапорах окремих військових формувань. В перспективі буде і постійно діюча виставка про участь волинян у неоголошеній війні на сході України, максимально буде оцифровуватися інформація та виставлятися на сайті музею, на його сторінці у соцмережі, бо неможливо всі зібрані матеріали представляти лише суто на виставках.

Переглядів: 298 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz