Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2018 » Листопад » 27 » Колекція музею поповнилась матеріалами з історії Державної прикордонної служби України
18:32

Колекція музею поповнилась матеріалами з історії Державної прикордонної служби України

Закрити баннер

27 листопада у Волинському краєзнавчому музеї відбулась урочиста передача матеріалів з історії Державної прикордонної служби України. Завдяки командуванню Луцького прикордонного загону, організації ветеранів Державної прикордонної служби України у Волинській області, музейний фонд поповнився реконструкцією однострою отамана 3-ї Волинської кордонної бригади 1918 р., обмундируванням 1990-х – 2000-х рр., військовими відзнаками, хоругвою загону, макетом прикордонного стовпа, стендами, які розповідають про історію становлення Луцького прикордонного загону та багатьма іншими матеріалами.

На заході виступили волиняни – ветерани-прикордонники. Майор у відставці Пневський Валерій Миколайович розповів про те, як йому пощастило віднайти матеріали про 3-тю Волинську кордонну бригаду, яка передислокувалась в Луцьк у 1918 р.

Генерал-лейтенант у відставці, перший командир Луцького прикордонного загону, Почесний прикордонник України, Голова організації ветеранів Державної прикордонної служби України у Волинській області Яворський Аркадій Семенович розповів про становлення охорони державного кордону у перші роки незалежності.

Про завдання, які виконують прикордонники сьогодні присутнім розповів заступник начальника відділу персоналу Луцького прикордонного загону – підполковник Ящук Олександр Миколайович. Він також відзначив грамотами командира загону директора Волинського краєзнавчого музею – заслуженого працівника культури України Силюка Анатолія Михайловича, а також провідного наукового співробітника музею, автора проекту «НАШІ ЗАХИСНИКИ» Зека Богдана Миколайовича.

Присутні на заході студенти Луцького педагогічного коледжу, члени суспільно-політичного клубу «Всесвіт» разом із своїм керівником Кравцем Анатолієм Івановичем, а також вихованці Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичного підготовкою імені Героїв Небесної Сотні задавали питання військовим та оглянули речі, які відтепер стануть музейними експонатами.

«НАШІ ЗАХИСНИКИ» – проект із популяризації внеску волинян в оборону державного суверенітету і територіальної цілісності України, який направлений і на збір матеріалів про історію українського війська, подвиг волинян в АТО та ООС для створення майбутньої експозиції у Волинському краєзнавчому музеї.

Оголошення про наступний захід у рамках проекту «НАШІ ЗАХИСНИКИ» буде опубліковане на сайті Волинського краєзнавчого музею.

Фото Л. Максимова

Переглядів: 562 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz