Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2017 » Березень » 2 » Художній музей запрошує на відкриття виставки
12:08

Художній музей запрошує на відкриття виставки

Закрити баннер

3 березня, у п’ятницю, о 14:00 год. в Художньому музеї відбудеться презентація виставки творів живопису Федора Панчука (м. Вінниця). За сумісництвом митець працює директором Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського, примножуючи культурну спадщину свого регіону.

Запрошують усіх шанувальників мистецтва на відкриття виставки!

Джерело: Художній музей

Довідково:

Панчук Федір Васильович

Народився Федір Васильович 3 травня 1954 року в с. Свердлівка Липовецького району Вінницької області. Потяг до малювання у хлопця виявився ще в дитинстві. Мама, Любов Никифорівна, розуміла синову потребу і всіляко підтримувала. Часто просила щось намалювати, хвалила, казала, що він буде хорошим художником. Згодом Федір вступає до Вінницького педагогічного інституту ім. М. Островського на факультет російської філології. Протягом усього навчання в інституті продовжував малювати.

Після навчання Федір Панчук рік пропрацював шкільним вчителем в с. Нова Прилука. Живопису навчався у Московському заочному народному університеті мистецтв. Згодом повертається до Вінниці і працює у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї, перемальовуючи роботи з фондів. Через рік Федір починає працювати у Вінницькому обласному центрі народної творчості на посаді методиста з образотворчого мистецтва. Тут відбувається становлення Панчука як художника.

Федір Васильович Панчук працює у жанрі сучасного народного живопису. З 1978 р. бере участь у республіканських, всесоюзних та міжнародних виставках. 1988 р. – перша персональна виставка живописних творів. Персональні виставки: Франція, кафедральний собор української громади в Парижі (1990), США (1993), Німеччина (1994), Туреччина (1995). Виставлявся в Україні – Українському Домі (1993), галереї «Славутич» (1994), Будинку архітекторів (1995), галереї Києво-Могилянської академії (1995). Твори автора знаходяться в галереях та приватних зібраннях Австрії, Ватикану, США, Польщі, Німеччини, України, Ізраїлю. Твори «Вовки», «Заготівля дров», «Проводи» закуплені Національним художнім музеєм України.

З 1998 р. Федір Панчук працює директором Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського, перетворивши його в консолідуючий осередок для творчої інтелігенції Поділля. Він є автором багатьох літературно-мистецьких проектів, які успішно реалізувалися на садибі музею М. Коцюбинського.

У 2006 р. відкрив власну картинну галерею у маєтку Раковського в с. Козинці Липовецького району на Вінниччині, в школі, де навчався.

Федір Панчук протягом двадцяти років очолював Вінницький обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Зарекомендував себе як досвідчений спеціаліст у сфері образотворчого мистецтва і художніх промислів. Подвижник і пропагандист творчості аматорів Вінниччини.

Опублікував близько двохсот статей у журналах «Народне мистецтво», «Світлиця», «Народна творчість та етнографія» та інших періодичних виданнях України.

Його картини сповнені щастя, радості, пробуджують у нас найсвітліші почуття.

Переглядів: 654 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz