Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Головна » 2016 » Лютий » 24 » “До Лесі на гостину”
14:55

“До Лесі на гостину”

Закрити баннер

    Так назвали працівники Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського комплекс заходів з 15 по 19 лютого 2016 року, присвячений 145-ій річниці від дня народження славетної волинянки Лесі Українки.

   Літературно-мистецький тиждень розпочався відкриттям виставки “Лесина Волинь на полотнах живописців”, основу якої складають авторські роботи молодих художників Іванни та Ксенії Дацюк. Тоді ж відбулась цікава зустріч старшокласників Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського з відомим лесезнавцем, головним хранителем Волинського краєзнавчого музею Наталією Пушкар.

   У вівторок, 16 лютого, простора конференцзала музею ледве вміщала всіх бажаючих взяти участь у Святі поезії “Лесине слово крилате” із Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім В.К.Липинського, Затурцівського центру освіти і соціально-педагогічної підтримки, Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. та Зубильненської ЗОШ І-ІІ ст. Разом з учнями у залі була група екскурсантів з міста Ковеля. Приємним сюрпризом усім присутнім стали невеликі сувеніри: магнітики із зображенням приміщення музею в Затурцях та закладки до книг з фотографіями пам'ятних місць села (робота Марії Лукашевич). Справжнім подарунком школярам стала присутність на святі заслуженої артистки України Галини Кажан та її професійна оцінка виступів юних декламаторів.

   Наступного дня музей вітав учнів місцевих шкіл на ранку “Леся Українка - дітям”. Третьокласники читали вірші письменниці, скоромовки і забавлянки, записані фольклористом на Волині, виконували танець “Подоляночка”, інсценізували казку “Про котика і півника”, переглянули мультик “Біда навчить”. Свято провела завідувач Затурцівської сільської бібліотеки Любов Левчик.

   Незабутнє враження на затурцівських школярів справила зустріч 18 лютого з керівником дитячої кіностудії “Боривітер” з обласного центру Волині Марією Лукашевич. Гостя з Луцька не лише привезла в подарунок музею свої художньо-документальні фільми, а й після перегляду кінострічки “Наша Леся” провела майстер-клас для майбутніх кінооператорів та режисерів.

   На завершення тижня знову в музеї голці ніде було впасти. Щирими аплодисментами глядацька зала вітала організаторів та учасників вечора “Я в серці маю те, що не вмирає (Драматургія Лесі Українки — проекція на українське сьогодення)”. Тематична актуальність, розмаїття літературних образів, яскраве сценічне вбрання, багатство декорації викликали захоплення глядачів. Вечір було підготовлено силами працівників музею, членами осередку Просвіти “Джерело”, що діє при музеї, та при активній участі педагогів Затурцівського центру освіти і соціально-педагогічної підтримки. На заключному святі в Затурцях були присутні і виступили завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, заслужений працівник культури України Віра Комзюк і завідувач Музею “Лісової пісні” в Нечимному Ольга Бойко.

   А якщо додати, що учасники заходів демонстрували розкішне вбрання в українському народному стилі, чим створювали особливий піднесений настрій, то можемо стверджувати, що кожен день Тижня Лесі Українки в Затурцівському музеї був справжнім святом.

Наталя Гатальська,

провідний науковий співробітник музею

Фото Віталія Кушніра

Переглядів: 688 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz