Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2013 » Серпень » 22 » До Дня Прапора та 22-ї річниці Незалежності – „Україна в символах і оберегах”.
18:35

До Дня Прапора та 22-ї річниці Незалежності – „Україна в символах і оберегах”.

Закрити баннер
22 серпня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулася тематична година „Україна в символах і оберегах”, – захід присвячений Дню Незалежності та Дню Прапора України.
Державні символи – це умовні знаки державності та суверенітету, частина більш широкого поняття – „атрибути державності”. У це поняття крім таких атрибутів як герб, гімн, прапор, столиця, включають також конституцію, парламент, уряд, законодавство, святкові церемонії та інше.
В ст. 20 Конституції України передбачено, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Під державними символами України слід розуміти закріплені в законодавстві офіційні графічні чи звукові зображення, в яких втілюються національні ідеї, що символізують державність України. Державні символи затверджуються Верховною Радою України. Характерними ознаками їх є те, що вони: 1) виражають національний менталітет, національні ідеї політичного чи історичного змісту; 2) мають загальнообов'язковий характер. Основою державних символів є державний суверенітет.
Національні символи – це свідчення високого духу нашого народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації. Державна символіка використовується досить широко при проведенні офіційних і урочистих заходів. Сьогодні Державний прапор постійно майорить на будинках органів державної влади та місцевого самоврядування, піднімається під час офіційних церемоній, при відкритті міжнародних конференцій, міжнародних спортивних змагань. Державний прапор ніколи і ніде не можна використовувати як прикрасу, декорацію. Під час проведення державних або національних свят дозволяється використовувати барви Державного прапора. Ним не можна салютувати або схиляти перед будь-якою особою або предметом. Державний прапор, спущений на півдревка (півщогли), означає жалобу.
До заходу підготовлена фотодокументальна виставка про історію становлення офіційних символів української Держави: Герба, Гімну та Прапора України у кінці 1980 – 1990-х роках ХХ століття. Витяги із Конституції, що стосуються становлення та використання символів України, правила використання символіки. Виставка стала логічним доповненням до розділу експозиції „Волинь: історія, політика, економіка, культура”. Також на виставці було представлено і неофіційні символи України, а саме речі що символізують нашу країну, без яких не можна уявити побут та свята українців (дідух, коровай, сорочка, писанки, вінок та інше).



Доповненням до виставки стала колекція філателії та філокартії, що присвячена офіційним символам України та знаменним подіям нашої історії, волинського колекціонера Ігоря Гнатюка.
Відвідувачі виставки мали можливість взяти участь у майстер-класі по виготовленню мініатюрних прапорців в національних кольорах та листівок. А на завершення усіх частували короваєм спеченим працівниками музею.










 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 793 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz