Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2020 » Червень » 9 » 9 червня – 6 річниця від створення добровольчого підрозділу «Світязь»
09:52

9 червня – 6 річниця від створення добровольчого підрозділу «Світязь»

Закрити баннер

Блок матеріалів виставки «Пам’ятай, Україно, героїв своїх» у Волинському краєзнавчому музеї розповідає про роту поліції особливого призначення «Світязь», її участь в антитерористичній операції (АТО) на Донбасі.

У зв’язку із загрозою державному суверенітету і територіальній цілісності держави у структурі Міністерства внутрішніх справ України були створені спеціальні підрозділи. Таким чином 9 червня 2014 р. у Волинський області із числа добровольців була сформована рота «Світязь». Вже 13 серпня підрозділ вирушив у зону АТО. Добровольці брали участь у боях за м. Іловайськ Донецької області. Особовий склад 29 серпня виходив разом з іншими українськими захисниками так званим «зеленим коридором». У боях з противником загинули добровольці роти «Світязь»: Володимир Іщук, Олександр Сацюк, Олександр Сивий, Максим Ляшук, Сергій Помінкевич, Мирослав Столярчук, Віктор Шолуха.

Після доукомплектування і бойового злагодження рота «Світязь» знову вирушила у зону АТО, де обороняла м. Вуглегірськ Донецької області під час боїв на Дебальцівському плацдармі. Опинившись в оточенні, рота «Світязь» разом із нечисленним підрозділом Збройних Сил України продовжували контролювати частину міста і вести ближні бої з противником. Завдавши втрат ворогу, 30 січня 2015 р. добровольці роти «Світязь» без втрат вийшли з оточення.

Підрозділ продовжував виконувати завдання у районі проведення АТО на території Донецької і Луганської областей. Нині рота «Світязь» задіяна в операції Об’єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Серед експонатів виставки, які розповідають про бойовий шлях підрозділу, – прапор роти «Світязь», винесений з Іловайського котла Андрієм Квачем, однострій першого командира підрозділу Олександра Фацевича, у якому він пройшов той горезвісний Іловайський котел.

Колекція поповнювалася завдяки добровольцям роти: «Байді», «Сєдому», «Лінгвісту», «Павуку», «Азову» та іншим захисникам, які передавали музею власні реліквії заради збереження історії. Бійці підрозділу неодноразово ставали героями проектів «Перемоги української зброї» і «Наші захисники» Волинського краєзнавчого музею.

Легкої вам подальшої служби, хлопці, низький уклін за жертовність у боях з ворогом, щира вдячність за підтримку музейних ініціатив та вічна пам’ять всім полеглим захисникам Батьківщини.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Переглядів: 297 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz