Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 4 » За участю Волинського краєзнавчого музею розпочалися ювілейні заходи з нагоди 400-річного ювілею Луцького братства
08:43

За участю Волинського краєзнавчого музею розпочалися ювілейні заходи з нагоди 400-річного ювілею Луцького братства

Закрити баннер

У день Воздвиження Чесного Хреста 27 вересня 2017 року Волинський краєзнавчий музей, Волинська Православна Богословська Академія (ВПБА) та громадська організація «Луцьке Хрестовоздвиженське братство (відроджене)» разом з представниками владних структур Волині та Луцька розпочали урочистості з нагоди 400-річного ювілею Луцького Хрестовоздвиженського братства.

Святкування величного ювілею почалося зі святкової Літургії у братському храмі Воздвиження хреста Господнього, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У Божественній Літургії взяли участь: ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, канцлер Волинської єпархії прот. Миколай Цап, представники професорсько-викладацького складу та студенти духовної школи.

Після Божественної Літургії та заупокійної літії над останками мученика Данила Братковського й інших членів Луцького братства в братському крипторії духовенство, студенти ВПБА, сучасні братчики та наукова інтелігенція міста пройшли хресною ходою від Хресто-Воздвиженської церкви до Свято-Троїцького кафедрального собору.

Після цього в актовому залі ВПБА був проведений урочистий захід з нагоди 400-ліття Хрестовоздвиженського братства. Ювілейну Урочисту Академію благословив і особисто опікав владика Михаїл, а проводив захід директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

На особливій ролі в історії України Луцького братства – церковно-громадської організації Волині і міста Луцька наголошували промовці від обласної і міської влади, наукових закладів міста, підкреслювали цей аспект представники духовенства, народні депутати.

Під час урочистого заходу справжніми іменинниками почувались сучасні братчики – члени Луцького Хрестовоздвиженського братства (відродженого) (голова Андрій Бондарчук). За особисті заслуги в житті Церкви та звитяжний громадський труд багато братчиків, серед яких і науковці обласного музею, отримали світські і церковні нагороди.

Світлини Леоніда Максимова

Переглядів: 514 | Додав: administrator | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz