Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Волинський краєзнавчий музей запрошує на презентацію проектів організації «Українсько-Єврейська Зустріч»
13:37

Волинський краєзнавчий музей запрошує на презентацію проектів організації «Українсько-Єврейська Зустріч»

Закрити баннер

2 листопада 2017 р., четвер,
Волинський краєзнавчий музей,
м. Луцьк, вул. Шопена, 20

14.00 – 15.00 год.

  • Презентація буклету «Більш ніж тисячоліття єврейської історії та культури в Україні. Приклади із канадійської пересувної експозиції: Мандрівка крізь віки. З глибини віків до 1914». Представляє проект міжнародної організації «Українсько-Єврейська Зустріч» співдиректор Алті Родал (Канада).
  • Презентація представником центру Єврейського мистецтва Єврейського університету в Єрусалимі Анною Березіною книги «Синагоги в Україні. Волинь».
  • Зустріч із автором міжнародного проекту «Моя земля – земля моїх батьків» Джойлом С’юзелом (США).

Презентацію проектів міжнародної організації «Українсько-Єврейська Зустріч» проведе професор історії євреїв Східної Європи Алті Родал з Канади, співдиректор приватно заснованої багатонаціональної організації «Українсько-Єврейська Зустріч» (УЄЗ), штаб квартира якої знаходиться у Канаді. На даний час УЄЗ розробляє виставку музейного рівня для експонування в Королівському музеї Онтаріо в Торонто, а також започатковує доставку експозиційних матеріалів про українсько-єврейську історію та культуру до музеїв в Україні. Делегація з Північної Америки приготувала приклад такого матеріалу для директорів українських музеїв з можливістю ширшого застосування для музеїв на Волині та в Україні. УЄЗ готова до спонсорства та допомоги у поширенні та інтеграції таких матеріалів в музеї України та співробітництва у цьому напрямку з директорами українських музеїв та істориками.

Анна Березіна, представник центру Єврейського мистецтва Єврейського університету в Єрусалимі представлятиме двотомник «Синагоги в Україні: Волинь», присвячений історії та архітектурі синагог на Волині, та на північному заході України. Книга розповідає про 39 існуючих і 302 зниклих синагог, які знаходились в 23 містах і селищах: Берестечко, Червоноармійськ (Пулін), Дубно, Городниця, Ізяслав (Заслав), Клевань, Ковель, Кременець, Луцьк, Млинів, Новоград-Волинський (Звіл), Олевськ, Острог, Полонне, Радивилів, Рівне, Шепетівка, Славута, Старокостянтинів, Турійськ, Володимир-Волинський (Людмір), Вишнівець та Житомир.

Джойл С’юзел (США), представлятиме міжнародний проект «Моя земля – земля моїх батьків». Проект був презентований і отримав почесне перше місце на 4-у Всеукраїнському музейному фестивалі в м. Дніпро.

Переглядів: 432 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz