Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2012 » Вересень » 16 » Волиняни разом із православними паломниками з Польщі вшанували чудотворний образ Холмської Божої Матері.
13:20

Волиняни разом із православними паломниками з Польщі вшанували чудотворний образ Холмської Божої Матері.

Закрити баннер
У неділю, 16 вересня 2012 року, в церковному життя Луцька відбулась знакова подія – відбувся хресний хід від Свято-Покровського кафедрального храму до Музею волинської ікони, де зберігається чудотворна Холмська ікона Божої Матері. Там перед особливо шанованим православними західних українських земель чудотворним образом Пресвятої Діви був відслужений молебень і акафіст, а присутні православні вірні мали нагоду приложитись до чудотворного образу.
Церковне торжество, яке очолив Високопреосвященніший митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, із православними волинянами розділив Високопреосвященніший архієпископ Люблинський і Холмський Авель, а також близько 50 православних паломників з Польщі.
Слід також зауважити, що участь у хресній ході взяли і наймолодші віряни Луцька – вихованці недільної школи, яка діє при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька. Дітлахи, із маленькими хоругвами в руках, йшли попереду.
«І сьогодні, як і сотні років тому Божа Матір відкриває нам свої обійми, і ми молимось перед її чудотворним образом», – сказав, звертаючись до присутніх владика Ніфонт. Він також подякував владиці Авелю за візит, і презентував йому факсимільне видання Луцького Євангелія XIV століття: «ви – любитель старовини, бережете її і ціните».
В свою чергу владика Авель висловив сподівання, що це – не перше таке вшанування Холмської чудотворної ікони Божої Матері православними паломниками з Польщі. « Сподіваюсь, це стане традицією… і зараз я  вперше перетинаю Західний Буг із факсимільною копією Луцького Євангелія… а ще хочеться звернутись до вас, дорогий владика Ніфонт, і сказати вам ті слова, яких ви завжди вчите свою волинську паству «Спаси Вас Господи!», – сказав архієпископ Авель.
Владики Ніфонт та Авель, від імені присутніх священнослужителів і вірних, також привітали із днем народження директора Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка із днем народження (Музей волинської ікони є структурним підрозділом Волинського краєзнавчого музею), і побажали Божого благословення на працю в ім’я збереження історичної спадщини древньої землі Волині.
 
Джерело: сайт Волинської єпархії УПЦ, 16.09.2012
Переглядів: 681 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz