Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2014 » Січень » 20 » Волинь у дослідженнях археологів (ВІДЕО).
20:59

Волинь у дослідженнях археологів (ВІДЕО).

Закрити баннер
20 січня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась історична година „Волинь у дослідженнях археологів”, присвячена до 180-річчя від дня народження В.Б.Антоновича та 105-ої річниці від дня народження Я.Ю.Фіцке.



Володимир Боніфатійович Антонович, видатний український історик, вважається одним з фундаторів української археології, одним з перших дослідників Волині. Його вважають засновником так званої „київської школи” істориків при Київському університеті. Серед його учнів Дмитро Багалій, Петро Голубовський, М.Довнар-Запольський, Іван Линниченко, а також Михайло Грушевський, що стали класиками історичної науки в Україні. Знаковими стали археологічні дослідження В.Б.Антоновича та його дружини Катерини Мельник для Волині. За результатами досліджень було видано низку праць та, зокрема, укладено ілюстровану „Археологическую карту Волынской губернии”. Всі ці роботи і зараз залишаються настільною книгою для кожного дослідника Волині.
Ян Юзеф Фіцке (20 січня 1909-1940) польський історик, археолог, один із засновників музейної справи у Луцьку. Він приїздить працювати у Волинський музей лише в серпні 1936 року, і за дуже короткий період, до початку Другої світової війни, встигає зробити досить багато, щоб вважатися одним з найвидатніших дослідників-археологів Волині першої половини ХХ століття. На жаль війна перервала злет талановитого науковця. З початком війни Фіцке мобілізують до польського війська, а після поразки Польщі, він гине разом з тисячами військовополонених у радянських таборах.
На заході виступили: кандидат історичних наук, доцент кафедри археології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Г.Охріменко; кандидат історичних наук, доцент кафедри археології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки С.Панишко; завідуючий відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею М.Вашета; провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Т.Садовнік.








 
Фото Л.Максимова

Переглядів: 760 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz