Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2013 » Травень » 16 » Відбувся семінар-практикум музейних працівників області на тему „Сучасні форми роботи музею з дітьми”.
18:01

Відбувся семінар-практикум музейних працівників області на тему „Сучасні форми роботи музею з дітьми”.

Закрити баннер
З метою удосконалення фахового рівня, професійної кваліфікації та обміну досвідом музейних працівників області на базі Волинського краєзнавчого музею 15-16 травня 2013 року проведено обласний дводенний семінар-практикум директорів комунальних та громадських музеїв області на тему „Сучасні форми роботи музею з дітьми” (програма тут). У його роботі взяло участь понад 25 директорів комунальних та народних музеїв Волині та їх наукових співробітників.



У перший день учасники семінару-практикуму в обласному музеї взяли участь у роботі Четвертого музейного круглого столу на тему „Музейна комунікація: теорія і практика”. Під час його засідання вони прослухали доповіді з актуальних теоретичних питань музеєзнавства, зокрема, про нові тенденції в сучасному музейництві, про музейну комунікацію як форму реалізації соціальних функцій музею, музейну педагогіку як наукову дисципліну, методи ефективної комунікації та навчання в рамках співпраці музею і школи, досвід культурно-освітньої та популяризаторської діяльність музеїв та ін.





По завершенню круглого столу учасники семінару-практикуму, взяли участь у презентації виставки „Фундатори музейної справи на Волині. Друга половина ХХ століття”, присвяченої пам’яті волинського краєзнавця, засновника та першого директора Торчинського народного історичного музею Григорія Гуртового (1924–2012). В її експозиції представлені матеріали про фундаторів музейної справи на Волині: засновника Торчинського народного історичного музею Г.О.Гуртового, організатора Уховецького народного краєзнавчого музею А.М.Григоровського; засновника Маневицького краєзнавчого музею С.Л.Лаховського; директорів Любомльського краєзнавчого музею Д.О.Остапюка та О.Д.Остапюка; директора музею історію сільського господарства Волині-скансену О.М.Середюка та ін. Біля стендів виставки директори музеїв – учасники семінару, розповіли про засновників своїх музеїв та сучасну діяльність музеїв.









У другій половині дня учасників семінару-практикуму мали практичне заняття з методики проведення екскурсії-казки „Ой Весна-красна, що ти нам, Веснонько, принесла”.







Ректор Волинської духовної семінарії УПЦ о. Рустік Капауз привітав учасників зібрання та подарував працівникам музейних закладів збірники матеріалів ІІ та ІІІ науково-практичних конференцій „Історія та сучасність православ’я на Волині”. Директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею Наталія Пась презентувала видану нею історико-краєзнавчу книгу „Камінь-Каширське Полісся. З історії краю”, у якій використані матеріали та фото з фондів музею.



Потім учасники семінару-практикуму прослухали теоретичний курс з вище згаданої теми, зокрема, про реалізацію соціальних функцій музею в роботі з дітьми та молоддю, форми і методи проведення екскурсій та масових заходів з дітьми різних вікових категорій у Волинському краєзнавчому музеї та ін., а також про вимоги до підготовки і написання річних звітів музеїв. Для них було проведене практичне заняття з методика проведення звірення наявності основного фонду з обліковою документацією та оформлення документів на отримання Свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкту господарювання Державної пробірної служби України. Потім ознайомилися з виставкою „Врятовано для Ураїни”.
На другий день семінару-практикуму його учасники виїхали до Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського, на базі експозиції якого було проведено практичне заняття і тематичну екскурсію „Село Затурці в долі В'ячеслава Липинського” (використання пам'яток населеного пункту в туристичній та навчально-виховній практиці).



Потім учасники семінару відвідали Торчинський народний історичний музей, де ознайомилися з його роботою. Для них цікаву екскурсію провів директор музею Олександр Мельник.



Після повернення до обласного музею музейні працівники стали учасниками підбиття підсумків та нагородження переможців Четвертої обласної рейтингової акції „Музейна подія року на Волині – 2012”.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 855 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz