Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2015 » Квітень » 22 » Відбувся обласний семінар-практикум музейних працівників
16:58

Відбувся обласний семінар-практикум музейних працівників

Закрити баннер

   З метою вдосконалення фахового рівня, професійної кваліфікації та обміну досвідом роботи музейних працівників управління культури Волинської облдержадміністрації та Волинський краєзнавчий музей 21-22 квітня 2015 року на базі обласного краєзнавчого музею провели семінар-практикум музейних працівників області на тему: "Інтерактивні форми роботи музеїв із учнівською та студентською молоддю в сучасних умовах" (програма тут). У семінарі взяли участь 25 керівників і відповідальних за фондову роботу працівників комунальних і народних музеїв області.

   У ході семінару на базі експозицій та виставок "Герої не вмирають", присвяченої пам'яті Небесної сотні, "Неоголошена війна. Волинський рахунок" (про події на сході України), автентичних і реконструйованих зразків волинського серпанкового одягу "Таємниці одягу Мавки", "Врятовано для України" були проведені практичні заняття.

   Досвідом роботи з формування музейного фонду та створення стаціонарних та пересувних експозицій, присвячених сучасним подіям української історії поділилась з учасниками семінару завідувач відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Валентина Машлай.

   Про збір експонатів та створення виставок на цю тематику у своїх музеях розповіли Наталія Пась, директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею, Маргарита Матвійчук, директор Ковельського історичного музею, Олександр Мельник, директор Торчинського історичного музею імені Григорія Гуртового та ін.

   Про методику створення етнографічної виставки і перспективи її використання у навчально-виховній роботі з молоддю розповіла Людмила Мірошниченко-Гусак, завідувач відділу етнографії Волинського краєзнавчого музею.

   У ході роботи семінару відбувся круглий стіл з актуальних питань фондової роботи (проведення повної звірки, облік і збереження предметів із дорогоцінних металів, оцифровування колекцій). Виступили Анатолій Силюк, директор Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України, Тетяна Дудар, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини управління культури Волинської облдержадміністрації, Наталія Пушкар, головний зберігач Волинського краєзнавчого музею та ін.

   Про соціологічні дослідження у визначенні ефективності різних форм музейної діяльності розповіла Євгенія Ковальчук, кандидат історичних наук, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, доцент кафедри документознавства і музейної справи СНУ імені Лесі Українки.

   Учасники семінару взяли участь у відкритті виставки, присвяченої 75-річчю від дня народження відомого українського археолога Дениса Козака "Волинський слід археолога Дениса Козака" (із фондів Рівненського обласного краєзнавчого музею). Увазі учасників семінару була представлена виставка відомого волинського художника Володимира Жупанюка "Історичні паралелі".

   На завершення роботи семінару учасники відвідали Музей історії Луцького прикордонного загону, де було проведене практичне заняття. Марія Столярук, завідувач музею, ознайомила присутніх з методикою збору музейних предметів, побудовою сучасної експозиції, питаннями військово-патріотичного виховання молоді.

Переглядів: 602 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz