Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2017 » Квітень » 28 » Відбувся круглий стіл волинських музейників про Українську революцію 1917–1921 років
12:07

Відбувся круглий стіл волинських музейників про Українську революцію 1917–1921 років

Закрити баннер

25-26 квітня на базі Волинського краєзнавчого музею і Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового відбувся круглий стіл за участі директорів та наукових працівників комунальних та громадських музеїв області на тему «Події Української революції 1917–1921 рр. в експозиційній та науково-освітній діяльності музеїв».

Відкриття та перший день роботи круглого столу проходили на базі Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового. Його учасники вшанували пам’ять засновника музею Григорія Гуртового та взяли участь в урочистій академії, присвяченій 60-річчю від часу створення Торчинського музею.

Другого дня робота круглого столу продовжилась на базі Волинського краєзнавчого музею. Музейники заслухали доповіді, навчалися на практичних заняттях на базі виставок «Волинь в Українській революції 1917–1921 років», яке провів Сергій Лис, провідний науковий співробітник відділу новітньої історії, та «Неоголошена війна. Волинський рахунок» (Сучасна історія краю: збір експонатів та експозиційне висвітлення), що провела Марія Філонюк, старший науковий співробітник відділу новітньої історії, ознайомилися з проектом «Перемоги української зброї»: від ідеї до реалізації», який представив Богдан Зек, кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник відділу давньої історії.

У роботі круглого столу взяли участь Валерій Дмитрук, начальник управління культури Волинської облдержадміністрації та Віталій Стрільчук, заступник начальника, Геннадій Бондаренко, кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Олександр Дем’янюк, доктор історичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, директори 20 комунальних та громадських музеїв області, наукові співробітники Волинського краєзнавчого музею.

Валерій Дмитрук, розповів учасникам круглого столу про актуальні питання музейної справи в області на сучасному етапі, а також відповів на запитання музейників, зокрема про подальшу долю Рокинівського музею історії сільського господарства Волині-скансену, про те, яке майбутнє у районних музеїв у разі створення ОТГ.

Геннадій Бондаренко та Олександр Дем’янюк ознайомили із сучасним станом наукових досліджень по темі «Волинь в українській революції 1917-1921 рр.».

До роботи круглого столу приєднались учасники обласного семінару керівників музеїв військово-патріотичного профілю, який відбувся на базі Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації. Анатолій Силюк, директор Волинського краєзнавчого музею, та Леонід Толстіхін, директор Центру туризму, спорту та екскурсій, говорили з присутніми про координацію діяльності обласних та районних комунальних та шкільних музеїв.

На завершення роботи учасники круглого столу відвідали Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки, де відбулось практичне заняття на тему «Висвітлення в експозиції теми «Українська революція 1917-1921 років на Волині. Подвиг волинян в антитерористичній операції».

Учасники круглого столу отримали методичні матеріали підготовані працівниками методичного відділу та відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею.

Фото Л. Максимова

Переглядів: 697 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz