Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2014 » Травень » 16 » Відбулася V Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція „Волинський музей: історія і сучасність”.
19:33

Відбулася V Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція „Волинський музей: історія і сучасність”.

Закрити баннер

   16 травня 2014 року управління культури Волинської облдержадміністрації, Волинський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, в рамках „Регіональної програми розвитку культури, мистецтва і туризму в області на період 2011-2015 роки”, провели V Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Волинський музей: історія і сучасність”, присвячену 85-річчю Волинського краєзнавчого музею та 24-й річниці Незалежності України (програма тут).

   Основним завданням цього наукового проекту, започаткованого у 1994 році, є узагальнення досвіду провідних науково-дослідницьких профільних організацій, музейних та освітніх установ для вирішення нагальних проблем збереження, дослідження та реставрації пам’яток, привернути увагу науковців та громадськості до проблем музею, узагальнити досвід вивчення теорії і практики музейної справи на Волині і в Україні. Волинський краєзнавчий музей нині є визнаним науково-дослідницьким центром у вивченні, збереженні і популяризації історико-культурної спадщини Волині.

   У V Всеукраїнській науковій історико-краєзнавчій конференції зголосилися взяти участь понад 90 вчених, істориків, краєзнавців, музейних працівників та реставраторів з України та Білорусі. Свої дослідження та безцінний досвід у галузі вивчення, збереження та дослідження музейних предметів, історії музейної справи представили фахівці з музеїв, реставраційних установ, вищих навчальних закладів, академічних інститутів. Це, зокрема, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Інститут українознавства імені І.Крип’якевича НАН України, Луцький інститут розвитку людини Університету „Україна”, Музей-архів народної культури Українського Полісся Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф, Державний архів Волинської області, Волинський та Любомльський краєзнавчі музеї, Національний мистецький музей Республіки Білорусь, Національний науково-дослідний реставраційний центр України, Національний історико-культурний заповідник „Чигирин”, Музей народної архітектури і побуту у Львові, Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського та інші.

   Видано науковий збірник матеріалів конференції, у якому вміщено понад 80 статей.. Видання ілюстроване фотографіями, більшість з яких публікується вперше.

Переглядів: 497 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz