Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2013 » Травень » 26 » Відбулася наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозер’я у світовій та українській історії”.
15:02

Відбулася наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозер’я у світовій та українській історії”.

Закрити баннер
Шацьке поозер’я – туристично-рекреаційний комплекс на заході Волинської області вперше стає об’єктом прискіпливої уваги науковців та краєзнавців. Об’єднанням їх зусиль в питанні вивчення, популяризації пам’яток цього мікрорегіону послугувала XLV Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозеря у світовій та українській історії” (програма тут), яка відбулася 24-26 травня у м.Луцьку та селищі Шацьк та об'єднала дослідників з різних куточків України, Польщі, Росії та Казахстану.
Конференція була організована Управлінням культури Волинської облдержадміністрації, Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки, Волинським краєзнавчим музеєм, Музеєм Замойських у Замості, Музеєм археології та етнографії Слобідської України Харківського національного університету ім. Василя Каразина, ДП „Волинські старожитності”, Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України, Громадською організацією „Волинський регіональний центр історичних досліджень”, Харківським міським національним громадським об'єднанням казахстанців „Бірлік”.





З привітальним словом до учасників конференції виступили представник Надзвичайного і Повноважного Посла Казахстану в Україні З.Турісбекова, декан історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Шваб, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, директор музею Замойських в Замості Анджей Урбанські.











Під час конференції було презентовано новий науковий проект „Трансєвразія”, покликаний обєднати сили українських, казахстанських та польських вчених у вивченні спільної світової культурної спадщини, популяризації історії та археології України, Казахстану, Польщі.



Ще до проведення конференції у видавництві „Волинські старожитності” вийшов збірник її матеріалів. У науковому збірнику вміщено статті та повідомлення учасників конференції, присвячені археології, історії, культурі, етнографії Волині та Шацького поозер’я в контексті світової та української історії, висвітлено контакти Європи та Азії.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 737 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz