Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2013 » Червень » 14 » Відбулася наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Локачинський район і Затурці в історії України та Волині”.
12:19

Відбулася наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Локачинський район і Затурці в історії України та Волині”.

Закрити баннер
14 червня 2013 року Волинський краєзнавчий музей на базі свого відділу – Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського, спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України провів ХLVІ Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Локачинський район і Затурці в історії України та Волині”, присвячену 22-ій річниці Незалежності України і 510-ій річниці першої писемної згадки про Затурці — малу батьківщину В’ячеслава Липинського (програма тут).



Завдяки спільним зусиллям наукових працівників музею в Затурцях, управління культури Волинської облдержадміністрації, дирекції Волинського краєзнавчого музею, Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Локачинської районної ради та районної держадміністрації, Затурцівської сільської ради на конференцію надійшло багато цікавих наукових статей. У конференції взяло участь 18 докторів і кандидатів наук з багатьох областей України, Києва, Львова, Житомира, Рівного, Острога, Луцька.
У цей день 72 роки тому відійшов у засвіти Великий Українець, визначний історик, основоположник державницької школи в українській історіографії, дипломат і філософ В'ячеслав Казимирович Липинський, тому прибулі учасники розпочали роботу конференції із покладання квітів до підніжжя пам'ятника на місці його поховання, чим вшанували пам'ять цієї непересічної людини.























Доповіді учасників конференції викликали жваве обговорення. Виникали запитання, розгортались дискусії навколо питань, пов'язаних із сьогоденням. Та в цілому конференція рухалась у конструктивному руслі, завдяки досвідченому модератору, голові Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців Геннадієві Бондаренку.
У перерві між виступами чарувала учасників чудовим виконанням авторських варіацій на теми українських народних пісень лауреат багатьох всеукраїнських конкурсів талановита скрипалька із Володимира-Волинського Іванна Ворошелюк.
За сприяння ДП „Волинські старожитності”, Волинським краєзнавчим музеєм підготовлено і видано збірник матеріалів. Свої розвідки надіслали відомі науковці з центральних наукових інститутів, працівники музейних закладів, вчителі та учні, краєзнавці з великим стажем і початківці. Різнопланова інформація, подана у гарно оформленому друкованому виданні та на електронному носієві, безперечно стане доброю поживою для допитливих, збагатить читача знаннями з історії нашого краю, відкриє нові імена та нагадає призабуті.
Великий розділ у збірнику відведено патрону музею затурчанину В'ячеславу Липинському, його родинному гнізду та науковій спадщині. На відміну від першої конференції, що відбулась десять років тому, тут подано матеріали й про інші дворянські маєтки, які були яскравими культурними осередками Волині.
Проведення таких заходів піднімає престиж території, заохочує краєзнавців до пошуку. Зібрана інформація збагачує краєзнавчу науку, підсилює почуття гордості та самоповаги.


 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 808 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz