Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2015 » Жовтень » 22 » Відбулася ХХІІ міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація» (ФОТО, ВІДЕО)
13:48

Відбулася ХХІІ міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація» (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

   Волинський краєзнавчий музей на базі свого відділу – Музею волинської ікони, 21-22 жовтня 2015 року провів ХХІІ міжнародну наукову конференцію «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Вітчизняні та зарубіжні вчені, музейні працівники та реставратори, починаючи з 1994 року, щорічно збираються у Луцьку, щоб поділитися своїми науковими здобутками у вивченні і реставрації пам’яток сакрального мистецтва Волині. Основним завданням конференції є узагальнення досвіду провідних науково-дослідницьких профільних організацій, музейних та освітніх установ з вирішення питань збереження, дослідження та реставрації волинського іконопису, привернення уваги науковців і громадськості до цього унікального явища в історії української мистецької спадщини.

   У ХХІІ міжнародній науковій конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» взяли участь 39 вчених, мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусії та Польщі. Серед учасників конференції – науковці з Інституту українознавства імені І. Крип’якевича та Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, Інституту Центрально-Східної Європи у Любліні (Польща), Харківської державної академії дизайну та мистецтв, Донецького обласного художнього музею, Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, Калузького обласного художнього музею (Росія), Національного художнього музею Республіки Білорусь, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (Київ), Національного науково-дослідного реставраційного центру України та його Львівської філії та інші. Доповіді та повідомлення учасників конференції опубліковані у науковому збірнику Волинська ікона: дослідження та реставрація. Науковий збірник. Випуск 22. Матеріали ХХІІ міжнародної наукової конференції, м. Луцьк, 21 – 22 жовтня 2015 року. Упоряд. Т. Єлісєєва, Є. Ковальчук. – Луцьк, 2015. Видання ілюстроване кольоровими світлинами, більшість яких публікується вперше.

   У перший день конференції у Волинському краєзнавчому музеї відбулося пленарне засідання та відкриття виставки «Владика Андрей», яка присвячена 150-річчю від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. На виставці представлені унікальні пам’ятки – меморіальні речі митрополита, твори сакрального мистецтва зі збірки «Студіон» Музею сакрального мистецтва ім. о. Антона Петрушевича Львівської архієпархії УГКЦ. У відкритті виставки взяв участь директор музею, доктор богослов’я єрм. Севастіян Дмитрух.

   Учасникам конференції було представлене видання із серії про видатних музейників України «Щербаківські Вадим і Данило. Українське мистецтво: в двох томах». – Харків: видавець Савчук О., 2015 р.

   У другий день конференція продовжила роботу у Музеї волинської ікони. Її учасники ознайомилися з пам’ятками волинського іконопису, що були відреставровані у 2014-2015 роках реставраторами Національного науково-дослідного реставраційного центру України та його Львівської філії, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

   Під час роботи конференції відбулася презентація 2 частини каталогу «Волинська ікона XVII – XVIII ст. з колекції Волинського краєзнавчого музею». Автори-упорядники провідні наукові співробітники Музею волинської ікони А. Вигоднік, С. Василевська.

Фото В.Шуліки

Переглядів: 630 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz