Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2018 » Серпень » 23 » В обласному музеї презентували виставку, присвячену подвигу українських «кіборгів» (ФОТО, ВІДЕО)
10:54

В обласному музеї презентували виставку, присвячену подвигу українських «кіборгів» (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

22 серпня 2018 р. у Волинському краєзнавчому музеї, напередодні Дня незалежності України, урочисто відкрилася виставка робіт художника, студента Львівської національної Академії мистецтв Олега Дробоцького «АЕРОПОРТ» (м. Львів), присвячена подвигу українців у Донецькому аеропорту. Послуговуючись фотографіями Сергія Лойка, відеоматеріалами і розповідями військових, на своїх полотнах автор показує епізоди боїв за Донецький аеропорт взимку 2014–2015 рр.

Ініціатором представлення виставки в Луцьку став виконувач обов’язків директора Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, який і виступив у ролі модератора заходу. Він відзначив актуальність робіт Олега Дробоцького та підкреслив їхню мистецьку цінність, затребуваність сучасним суспільством, молоддю зокрема.

Творчий подарунок найпочеснішим гостям заходу – героям сучасності, захисникам Донецького аеропорту, зробив учасник АТО Юрій Щербик, який виконав дві авторські пісні.

Допомогу художнику Олегу Дробоцькому надала волонтерка Іванка Єрейська, яка виступила на презентації і подякувала організаторам виставки в Луцьку.

До слова запросили кандидата історичних наук, провідного наукового співробітника музею Богдана Зека, який звернув увагу присутніх на музейний проект з популяризації внеску волинян в обороні територіальної цілісності і державного суверенітету України під назвою «Наші Захисники», який реалізується Волинським краєзнавчим музеєм.

Автор виставки Олег Дробоцький передав свої емоції, які спонукали його показати на полотні саме цю тему. Відповідаючи на запитання, особливу подяку він висловив захисникам Донецького аеропорту, учасникам бойових дій на сході країни та своїм батькам за підтримку та любов.

Своїми спогадами з присутніми ділились волинські «кіборги» Андрій Сарганчук, Вадим Ваврищук, Володимир Чопюк. Учасники АТО подякували автору за його роботи, які повернули їх Донецького аеропорту. На картинах вони впізнавали свої бойові позиції, за які бились на смерть. Волиняни вистояли, не витримав метал.

Українським захисникам та організаторам виставки від щирого серця подякував батько художника Олега Дробоцького, який також виступив на презентації, розповівши присутнім про захоплення сина.

«Кіборги» завітали до музею не з порожніми руками. Андрій Сарганчук подарував музею свою військову каску, яка захищала його під час боїв за славнозвісний новий термінал Донецького аеропорту. Користуючись нагодою колектив Волинського краєзнавчого музею висловлює вдячність за подарований експонат Андрію Сарганчуку та всім українським захисникам, які жертвують собою захищаючи мирне українське небо.

Презентація завершилась колективним фото та екскурсією Волинським краєзнавчим музеєм.

Виставка робіт Олега Дробоцького «АЕРОПОРТ» буде експонуватися упродовж місяці у приміщенні Волинського краєзнавчого музею, тож ласкаво запрошуємо усіх її відвідати.

Виставка діє до кінця вересня. Вхід безкоштовний.

Фото Л. Максимова

Відео ПАТ НСТУ ВРД:

Переглядів: 683 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz