Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2012 » Грудень » 28 » У Волинському краєзнавчому музеї – виставка робіт учасників Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір” (ВІДЕО).
17:36

У Волинському краєзнавчому музеї – виставка робіт учасників Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір” (ВІДЕО).

Закрити баннер
З 28 грудня 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрита для відвідування виставка робіт учасників Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір”.
Традиційно до різдвяних свят Волинський краєзнавчий музей оголошує проведення обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики серед учасників різних вікових категорій. Започаткований він був у 1993 році і проводиться через рік. На основі поданих на конкурс робіт у музеї створена виставка „Святвечір”.
Цього року волиняни підійшли із знанням і винахідливістю до створення різдвяно-новорічних атрибутів і художніх творів на цю тематику. Всього на конкурс подано близько 200 робіт з усіх районів Волинської області. Їх авторами є переважно учні шкіл та студенти училищ. Для створення вертепів, масок ряджених, дідухів, різдвяних композицій вони використали різні природні матеріали й техніки декоративного мистецтва.
Найбільше на виставці експонується вертепних шопок (21), різних за розмірами і технікою виконання. В одних зображено лише релігійну історію народження Ісуса Христа, в інших вона доповнена побутовими сценами. Є й надто стилізовані й спрощені шопки, однак, рівень їх виконання залежить і від віку автора, його творчих можливостей та настанов керівника.
Немає на виставці жодної однакової різдвяної зірки (16). Їх виготовили конкурсанти з лози, соломки, деревини, трави. Окремим блоком експонуються дідухи (9) – необхідний атрибут Святвечора. Вихованці гуртка „Поліське золото” Соловичівської ЗОШ Турійського району, під керівництвом Валентини Якимович, виготовили дідуха з житніх колосків, який складається з дванадцяти пучків і має символічний зміст. Символіку Святвечора зображено також на витинанці Юлії Мелесик, керівника гуртків декоративно-прикладного мистецтва Локачинського районного будинку школяра.
Маски ряджених, створені студентами Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського, становлять значну групу експонатів і не залишать байдужим жодного відвідувача. А ще на виставці „Святвечір” можна оглянути чимало майстерно виконаних витинанок, малюнків, композицій, солом’яних ангелів, „павуків” тощо.
10 січня 2013 року буде проведене підбиття підсумків Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики „Святвечір” і оголошено імена переможців за рішенням журі.
Шануймо наші традиції і готуймося до Різдва разом!
 

Фото Л.Максимова
Переглядів: 759 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz