Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2012 » Червень » 14 » У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку до 130-річчя від дня народження Ігоря Стравінського.
17:53

У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку до 130-річчя від дня народження Ігоря Стравінського.

Закрити баннер
    14 червня 2012 року, до ювілею видатного композитора сучасності Ігоря Федоровича Стравінського (1882–1971), у Волинському краєзнавчому музеї презентована стаціонарна виставка „З поверненням, Маестро!” (до 130-річчя від дня народження Ігоря Стравінського та 75-річчя Ігоря Блажкова). Виставкова експозиція виконана у авторській редакції кандидата історичних наук Олени Огнєвої із фондів обласного краєзнавчого музею, Устилузького меморіального музею Ігоря Стравінського та приватних збірок.
   Виставка знайомить з історичним Устилугом і Устилугом часів Ігоря Стравінського. Вперше демонструються фото, що представляють єврейську громаду. Також вперше представлена творчість художників, твори яких свого часу колекціонував композитор. Зокрема: А. Дюрер, У. Хоґард, М. Сапунов, М. Чурльоніс, К. Хокусай. Відвідувачі мають змогу побачити копії творів, які знаходилися в устилузькому маєтку Стравінських: гравюри Дюрера „Адам і Єва” і „Передвиборний бенкет” Хоґарда, оригінали яких, разом із твором Чурльоніса „Чорне сонце”, загинули у 1914 р.
   Окремий розділ виставки присвячений видатному українському диригенту Ігорю Івановичу Блажкову, котрому, до речі, цьогоріч виповнюється 75 років. Завдяки йому відбулося повернення І. Стравінського в Україну і, зокрема, в Устилуг. На виставці – фотографії, зроблені Ігорем Блажковим у 1962 р. в Устилузі, котрі він особисто передав у Волинський краєзнавчий музей та Устилузький меморіальний музей Ігоря Стравінського.
   Вперше на музейній виставці експонуються матеріали з фондів Меморіального музею І.Стравінського в Устилузі. Варто виділити книгу швейцарського мистецтвознавця Моріса Церматтена „Монументальне мистецтво”, присвячену творчому доробку художника Федора Ігоровича Стравінського, яка особисто належала синові композитора. Цю унікальну меморіальну річ передала Устилузькому музею з дарчим написом пані Деніз Стравінська – вдова Федора. 
   Один з найцікавіших експонатів на виставці є автограф видатного диригента сучасності – Валерія Гергієва: „Музею Игоря Стравинского в Устилуге от Валерия Гергиєва с надеждой быть!”, а також автографи: „Единственному в мире музею И.Ф. Стравинского в Устилуге с восхищением С. Савенко” – професорки Московської консерваторії Світлани Савенко, виконавиці сучасної музики, Ірини Вершиніної, авторки першого дослідження балетів Стравінського у радянський час, Тоні Палмера, британського режисера фільму „Десь на кордоні”.
   Окремо в експозиції приділено увагу презентації сучасного родоводу Ігоря Стравінського у світі.
   Виставка включена до програми IX міжнародного музичного фестивалю „Стравінський та Україна”, який відбувається на Волині з 10 по 17 червня цього року.


















 

 
 
 






















 

 
 























 
 
 





















 

 


 






















 



Фото Л.Максимова.
Переглядів: 862 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz