Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2013 » Січень » 21 » У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку Анжеліки Рудницької.
17:09

У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку Анжеліки Рудницької.

Закрити баннер
21 січня 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки Анжеліки Рудницької „Містерія літочислення”.
Це – низка творів, які виконані авторською технікою вишивання із використанням традиційних прийомів українського народного мистецтва. Кожен експонат – довершений станковий предмет, що захоплює високою майстерністю й вишуканістю зображального мотиву. Всі вони загалом утворюють єдиний мистецький простір де панує гармонія, краса, любов до всього рідного. Дух українського етносу зачаровує, спонукаючи людину сучасного світу стандартів озирнутись в минуле, перейнятися мелосом прадавніх образів та знаків неначе випити живої води із цілющого джерела.
Унікальність робіт Анжеліки Рудницької – очевидна. Вона не лише використала традиційні народні техніки вишивання для створення своєї авторської мистецької техніки, а й змогла в своїх творах зберегти глибоко національний етнічний український дух, створюючи абсолютно сучасні мистецькі твори. Крім того Анжеліці вдалося зробити справжні мистецькі винаходи: вона вперше в історії України об'єднала два глибинних національних духовних символи – писанку (яйце-райце) і дерево життя в унікальний образ – дерево-писанку.
Рудницька синтезувала досвід багатьох поколінь зі своїм власним баченням світу, перетворивши роботи, зроблені голковою технікою з ужиткових і ритуальних речей, в мистецькі твори, які залюбки демонструють найвидатніші художні заклади світу.
Презентація виставки „Містерія літочислення” в Луцьку відбулася у дещо особливому форматі. Шанувальники мистецтва, інтелігенція міста взяла участь у своєрідному обговоренні цього мистецького проекту. Кожен міг задати власне запитання автору, висловити свою думку про її творіння.
 
Довідково:
Анжеліка Рудиницька народилася в Рівному, нині мешкає у Києві. Вона автор унікального телепроекту „Територія А”, чудова співачка, талановита письменниця, художниця, громадський діяч. Її твори демонструвались в багатьох містах України та Європи. В 2010 року в Кореї їй було присвоєно звання „Світового майстра”, а у 2011 році мисткиня стала кавалером ордена „Княгині Ольги ІІІ ступеня”.
Весною 2012 року у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка пройшла мистецька виставка «Містерія літочислення», що стала підсумком восьмирічної художньої діяльності Анжеліки Рудницької. Письменники, телеведучі, співаки, актори, народні депутати, художники, усіх не перелічити – від Миколи Томенка до Оксани Білозір, від Івана Марчука до Ніни Матвієнко, від Івана Малковича до Остапа Ступки. Під час відкриття художниця оголосила початок проведення всеукраїнського арт-туру «Містерія літочислення», що пройде в переважній більшості знакових українських міст під гаслом «Зшиємо любов'ю Україну». Цей тур вже приймали у Чернігові, Луганську та у легендарному маєтку Тарнавських в Качанівці, що на Чернігівщині, у Рівному, Коломиї, Яремче, у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки в с.Колодяжне. Тепер «Містерія літочислення» завітала до Луцька.
















Фото Л.Максимова
Переглядів: 699 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz