Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2012 » Жовтень » 25 » У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір до 68-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
12:08

У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір до 68-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Закрити баннер
25 жовтня 2012 року, до 68-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, у Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір „Незабутня війна…”.
Воєнні дії під час Другої світової війни на території України відбувалися протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. Завершила визволення України Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року наступом 1-ої Гвардійської армії. 27 жовтня 1944 року було звільнено місто Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.
У музейному заході брав участь Михайло Тимофійович Єрлін, Почесний ветеран України, ідейний керівник ветеранської організації клубу „Неспокійні серця”. Михайло Тимофійович був безпосереднім учасником визволення України від німецько-фашистських загарбників, тому у всіх присутніх була унікальна можливість дізнатися про події Другої світової війни зі слів очевидця. Колишньому молодому захиснику було майже сімнадцять, коли він добровільно вступив до лав Червоної армії та із щоденним ризиком воював за рідну землю, за наше майбутнє.
Зворушливі та пронизливі слова прозвучали з вуст Клавдії Найдьонової, ветерана праці, учасника хору „Вишенька”, що при будинку вчителя м.Луцька.
Згадали  свої воєнні  нелегкі роки запрошені ветерани Волинського відділення Української спілки малолітніх в’язнів, жертв нацизму.
Серед колекцій, які зберігаються у Волинському краєзнавчому музеї, почесне місце займають документи та особисті матеріали учасників Великої Вітчизняної війни. На тематичному вечорі була  розгорнута фотодокументальна виставка із фондів краєзнавчого музею. На ній представлені світлини періоду Другої світової війни, які розповідають про нелегкий  фронтовий шлях Михайла Єрліна, документи, грамоти, альбоми клубу „Неспокійні серця”, що функціонує при Луцькому палаці культури.
  Літературним та музичним дарунком для всіх  став виступ учнів дитячої філармонії, яка діє при Луцькій дитячій музичній  школі №1 імені Ф.Шопена (керівник Марія Лукич). Діти прочитали  поезію та виконали патріотичні та ліричні  пісні воєнних років.
 На музейному заході були присутні учні Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури №2 і студенти Волинського технікуму Національного університету харчових технологій.
Переглядів: 942 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz