Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » У Волинському краєзнавчому музеї відбувся дитячий ранок з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин.
15:11

У Волинському краєзнавчому музеї відбувся дитячий ранок з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин.

Закрити баннер
4 жовтня 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї,  з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин, відбувся дитячий ранок „Ми відповідальні за тих, кого приручили”.
Рішення відзначати Всесвітній день захисту тварин було прийняте 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху в захист природи, який проходив у Флоренції в 1931 році. Організації захисту тварин багатьох країн світу заявили про готовність щороку організовувати масові заходи з метою захисту довкілля, підвищення активності в захисті тварин.
Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Саме у цей день у 1226 році помер Святий Франциск Ассізський, який був засновником чернецького ордену, заступником та покровителем тварин – „братів наших менших”, а також навколишнього середовища. Згідно легенд, що дійшли до нашого часу, Франциск Ассізський володів неймовірною здатністю вступати в тісний контакт з тваринами, які не тільки не завдавали йому шкоди, а й слухали та захищали його. Звертаючись до віруючих, він просив не завдавати тваринам болю та виступати в їх захист. Саме Франциску приписують розвиток такого вчення як екологічна етика, що вивчає внутрішні цінності дикої природи і бережливе ставлення до всього живого.
Щорічно напередодні Всесвітнього дня захисту тварин вручається премія імені Святого Франциска, що присуджується за видатні заслуги в області захисту природи. Заходи, що проходять в Україні в цей день, привертають увагу громадськості до проблеми захисту тварин, інформують громадян про основні проблеми охорони тваринного світу в нашій державі, про потребу реалізації соціальних програм захисту представників дикої фауни, зокрема, рідкісних та зникаючих видів, а також створення цивілізованих умов  їх існування в зоопарках та дельфінаріях, притулках для тварин.
Учасники заходу – вихованці дитячого садочку №17 м.Луцька, здійснили цікаву подорож у чарівний світ природи засобами музейної експозиції та виставки, яка була розгорнута у Волинському краєзнавчому музеї.
Екскурсоводи ознайомили маленьких відвідувачів із тваринами Волинського краю. Діти почули цікаву розповідь про диких предків домашніх тварин, про відзначення Всесвітнього дня захисту тварин, про притулок для бездомних  собак, який діє у місті Луцьку.
Малята  відгадували загадки, декламували вірші, а на пам’ять про цей захід отримали сувеніри.
 
Переглядів: 724 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz