Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2012 » Листопад » 29 » У Волинському краєзнавчому музеї відбулась зустріч зі спортсменами-інвалідами.
14:49

У Волинському краєзнавчому музеї відбулась зустріч зі спортсменами-інвалідами.

Закрити баннер
29 листопада 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулась зустріч зі спортсменами-інвалідами, членами організації „Інваспорт”. Зустріч була приурочена до 20-річчя від часу становлення інвалідного спорту на Волині та Міжнародного дня інвалідів.
У 1983 році Організація Об'єднаних Націй проголосила Десятиріччя інвалідів. Це був період зростання обізнаності та організації заходів, спрямованих на покращення стану людей з фізичними вадами, надання їм рівних можливостей. Як наслідок, асамблея підкреслила важливість висвітлення цієї події для подальшої інтеграції в суспільство людей з обмеженими можливостями.
У 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Закликала проводити заходи з метою звернути увагу громадськості на становище цієї категорії громадян та їх подальшої інтеграції в життя суспільства.
В Україні прийнято багато нормативних державних документів щодо соціального захисту інвалідів, створено громадські організації та фонди. У 1993 році розпорядженням Представника Президента у Волинській області від 20 квітня за № 153 був створений Центр інвалідного спорту Волині.
На зустріч у Волинський краєзнавчий музей були запрошені: заслужений працівник фізичної культури і спорту України Володимир Дмитрович Гащин; український футболіст, заслужений майстер спорту України, дворазовий паралімпійський чемпіон 2004 та 2008 років, срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2012 року Анатолій Васильович Шевчик; начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Галина Йосипівна Карнаухова.
На заході були присутні учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Директор обласного Центру інвалідного  спорту Волині Володимир Гащин показав учням ліцею найдорожчий експонат — прапор України з автографами усіх чемпіонів і призерів трьох Паралімпійських Ігор. Учасники заходу переглянули теленарис „Вставай та йди” (лауреат премії ІІІ Всеукраїнського фестивалю журналістики „Милосердя”, Київ, 2007 р.), який представила автор Людмила Чернецова.  Виставку „Гордість та слава Волинського краю”, підготовлену працівниками відділу новітньої історії музею з нагоди 20 річниці створення організації „Інваспорт” на Волині, представила молодший науковий співробітник Олена Дубень.

Фото Л.Максимова
Переглядів: 785 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz